Teletović: ''Ne kritikujte igrače kad ne igraju za reprezentaciju, to nije fer!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.05.2018.
21:11
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Zanimljivo gostovanje Mirze Teletovića večeras na TV Arena Sport.

BETA/AP Photo/Andrew A. Nelles
BETA/AP Photo/Andrew A. Nelles

Povezane vesti

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović nedavno je potvrdio da je stavio tačku na reprezentativnu karijeru, a veliko je pitanje i da li će uopšte nastaviti da igra, imajući u vidu da mu je u novembru otkrivena plućna embolija, posle čega je u martu raskinuo ugovor sa Milvokijem u NBA ligi.

On je tokom gostovanja u emisiji ''U obruču'' na TV Arena Sport govorio o brojnim zanimljivim temama, a ovde smo posvetili pažnju njegovim razmišljanjima kada su u pitanju sve teža usklađivanja klupskih i reprezentativnih kalendara.

To je posebno došlo do izražaja ove sezone, kada brojne velike evropske zvezde nisu mogle da nastupe za svoje nacionalne timove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naravno, bilo je i kritika na njihov račun, ali Teletović smatra da igrači ne zaslužuju da im bilo ko zamera kada ne mogu da se odazovu pozivu svoje reprezentacije.

''Mislim da nije fer da se kritikuju igrači koji ne dolaze da igraju za reprezentaciju. Nijedan trener u Evropi ne voli da im igrač usred sezone ide da igra za reprezentaciju, u NBA im ne pada na pamet!

Nije fer da se kritikuju igrači. To je njegov posao, on od toga živi, izdržava svoju porodicu. Šta bi trebalo da kaže ovima u NBA, 'znate, tih mojih 100 miliona bacite, ja odoh da igram za reprezentaciju'. To nije realno. Kako će da dođu? Čak su i leti ranije bili ogromni pritisci da se ne igra u reprezentaciju, jer su male šanse da se ne povrediš'', objašnjava Teletović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 22.05.2018
11:26

U pravu je covjek 100%! Nije samo u pitanju 100 miliona, nego i cinjenica da ce pasti u nemilost kluba, nakon jedne losije sezone karijera krene nizbrdo... Dovedite sistem u red, pa ce ljudi igrati, ionako zrtvuju puno kad nakon sezone sa 50 utakmica dodju na pripreme za rep. Kad se oslobodi kalendar za reprezentativna takmicenja, onda ce se vidjeti ko stvarno ne zeli, pa onda izvolite kritikujte.