Teksaški masakr, Jutina najgora noć u istoriji košarke! Lebronova simultanka, Vučević iz snova!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.11.2018.
08:15
Izvor: Sportske.net

Utakmica između Dalasa i Jute ulazi u istorijske knjige. Na Pacifiku videli Lebrona u najboljem izdanju, Nikola Vučević vuče Orlando na leđima. Sansi iznenadili i sebe partijom protiv Sparsa, Kejsi se osvetio "svom" Torontu...

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Ako se poigramo nazivom čuvenog filma, ovo je zaista bio "Teksaški masakr", doduše ne motornom testerom, već loptom. Zvuči nestvarno, Dalas je pobedio Jutu sa 50 razlike, u drugom poluvremenu "Džezeri" su postigli 22 poena.

Šta kaže istorija?

Ovo je najgori poraz Jute od kada su se sa juga preselili među slana jezera, u Nju Orleansu su svojevremeno izgubili sa 56 razlike od Milvokija. Druga stvar je međutim crni rekord, ovo je najmanje postignutih poena za poluvreme u istoriji NBA, Sakramento je pre šest godina postigao "moćnih" 23.

Za Dalas, ovo je druga najveća pobeda u istoriji, svojevremeno su tukli Sikserse sa +53.

Domaćin je pogađao sve, imao blizu 60% šuta, svi su se upisali, do poslednjeg čoveka sa klupe, Luka Dončić je meč završio sa 13 poena, 6 skokova, u jednoj situaciji je podigao publiku na noge, Gober još traži loptu u dvorani. Ovo je osveta Dalasa za dva izgubljena meča protiv Jute ove sezone i prvi put od početka šampionata da su dobili tri u nizu.

Lejkersi su dve pobede iznad 50%, Lebron je odigrao simultanku noćas u Holivudu protiv Portlanda, brojao je do 44, dah starih vremena se oseća u "Stejpls Centru". "Kralj" je imao 10 skokova, asistencija mu je falila do tripl-dabla, ne mari, važna je pobeda, ovo je bila njegova najbolja partija od dolaska na Pacifik. Takođe na listi najboljih strelaca u istoriji, Lebron se pomerio dva mesta, sada je u top 5, preskočio je Novickog i Čembrlena.

Gosti su se dobro držali, ali je Lebron sasuo pet trojki bez promašaja posle poluvremena. Na drugoj strani Portland je ubacio 9 trojki u prvom delu, do kraja još pet, ali 31 poen i 11 asistencija Demijena Lilarda protiv ovakvog Lebrona nisu značili ništa.

Može bez Batlera, Minesota je na debiju Darija Šarića dobila Nju Orleans, Hrvat je kao "šesti čovek" ubacio 9 poena, drugo pojačanje iz Filadelfije, Kovington je postigao 13, počeo je u petorci. Karl-Entoni Tauns je dominirao sa 25 poena i 16 skokova. Oporavljeni Mirotić na drugoj strani 16 poena, 10 skokova, Dejvis je ubacio 29, Minesota je dobila obe utakmice od kada je Batler otišao iz grada.

Kad smo već kod njega i on je odigrao prvi meč za Sikserse, nije bio impresivan, mada je ubacio 14 poena, Embis se baš ispromašivao, i stigao do tripl-dabla, 19 poena, 13 skokova, 10 asistencija. Međutim, Orlando je bio sjajan u poslednjoj četvrtini, ponovo "leteći Crnogorac" Vučević nezaustavljiv, 30 poena, 8 skokova. pogodio je dva odlučujuća bacanja i zatvorio meč posle preokreta...

Filadelfija je vodila sa +16, pre nego što je Medžik napravio seriju 21:0 i na kraju stigao do sedme pobede u sezoni.

Vašington nije propustio šansu protiv slabog Klivlenda, utrpali su im 119 poena, vodili čitav meč, bili i na +27, oslabljeni Kavsi nisu imali nikakvu šansu, ionako su loši, a nedostaje im pet igrača, među njima i Kevin Lov. Bredli Bil je dao 20 poena za tim iz prestonice...

Radovao se i Igor Kokoškov, Sansi su zgazili Sparse, završilo je +20 za Feniks, Ti-Džej Voren je našao sebe, 27 poena, ovo je tek treća pobeda za tim iz Arizone, prekinuli su lošu seriju. Tim je šutirao odlično, Buker je ubacio 13 poena, ali je imao i 12 asistencija, neuobičajeno za njega, najviše uspešnih dodavanja u karijeri.

Od nekadašnjeg derbija između Bostona i Čikaga ove godine nije ostalo puno, "Kelti" su prejaki, Kajri je dao 17 poena, Čikago je dobro počeo, onda u drugoj četvrtini dao svega 11 poena, Lavin je promašivao, gosti napravili 22 greške, ovo je bilo pravo olakšanje za Boston posle četiri poraza u pet mečeva na zapadnoj turneji.

Majamo je slavio u Bruklinu, Goran Dragić je ubacio 21 poen, Tajler Džonson dodao 24 sa klupe, Netsi bez najboljeg strelca LeVerta koji je slomio nogu. Nije bilo ni startnog centra Džareta Alena, Netsi nisu našli rešenje za odbranu Hita koja je bila mnogo bolja nego u prethodnim mečevima.

Iznenađenje u derbiju severa, Detroit je slavio preko granice. Blejk Grifin ubacio 30 poena, imao 12 skokova, Dvejn Kejsi se vratio u grad, servirao hladnu osvetu klubu koji ga je otpustio posle svih rekorda koje je postavio. Jasno, radovao se kao malo dete kada je Redži Bjulok pogodio za pobedu. Kavi Leonard je ubacio 28 poena, a Reptorsi su izgubili dva meča kod kuće u nizu i propustili da izjednače najbolji start u istoriji. Kejsi je podsetimo, sa Kanađanima napravio 59 pobeda, rekord franšize, proglašen je za trenera sezone, ali nije stigao da primi trofej, otpušten je pošto su ih ponovo u plej ofu, treću godinu u nizu uništili Lebronovi Kavsi.

Noćas je pao još jedan sjajan domaćin, Milvoki, "Grizliji" su pokazali da tim izgleda mnogo bolje nego što se bilo ko nadao. Ostalo je energije u Marku Gasolu, 29 poena za Španca, Konli je dodao 26, gosti su preživeli i "Grčku zver", Adetokumbo je dao 31 poen, imao 9 skokova, ali je izgubio i šest lopti. Baksi su se vratili sa -15 u neizvesnu završnicu, ali je Konli bio pribran u završnici, Midlton je promašio šut za produžetak. Baksi su inače čitave večeri loše šutirali, izdalo ih je glavno oružje, trojke...

Na kraju, očekivana pobeda Tandera protiv Niksa, Pol Džordž je ubacio 35 poena, za ovakve rivale Oklahomi Vestbruk nije ni potreban. Adams je ubacio 19 poena, Šreder opet "dubler" za Rasela, 15 poena, 12 asistencija Nemca, Tander je posle četiri gorke pilule na startu dobio 9 od 10 narednih mečeva. Kanter je toplo pozdravljen od bivših navijača Turčin je dao 19 poena, ali i razmenjivao uvrede za Adamsom koji mu je dobar prijatelj.

Čak je Novozelanđanin sugerisao treneru rivala da izvede Kantera.

"Smetao nam je, strašan je igrač, morao sam malo da provociram"
, rekao je, uz smeh Novozelanđanin.

Rezultati:

LA Lejkers - Portland 126:117
Feniks - San Antonio 116:96
Dalas - Juta 118:68
Oklahoma - Njujork 128:103
Minesota - Nju Orleans 107:100
Milvoki - Memfis 113:116
Toronto - Detroit 104:106
Bruklin - Majami 107:120
Boston - Čikago 111:82
Vašington - Klivlend 119:95

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke