Teksaški "katanac", centar Novicki, Garnetovo isključenje!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 01.03.2015.
08:53
Izvor: Sportske.net

Feniks nemoćan, kako izgleda kad Pop naredi "katanaćo"? Da li je Garnet isključen po pravilima? Atlanta bez četvorice slavila na Floridi, Kanađani pucaju po šavovima, Dalas probao sve protiv Bruklina.

Beta/AP Photo/Ann Heisenfelt
Beta/AP Photo/Ann Heisenfelt

Povezane vesti

Dobri, stari San Antonio. Neko je morao da plati ceh, namestili su se Sansi. Šampion ih je spustio na 24 poena za isto toliko minuta u prvom delu, na kraju su im malo popustili, pa je domaćin stigao do časnih 74 poena.

Leonard je ubacio 22 poena, imao 10 skokova, za kraj takozvave godišnje "rodeo turneje". Na putu su već dugo, ovo je bio poslednji, deveti meč na strani, u njihovoj dvorani održava se rodeo.

Sansi su postavili negativni rekord franšize u broju poena za poluvreme, bili su blizu i onog drugog, najmanje koševa na jednoj utakmici, ali se razigrao Markus Moris, ubacio je 15 od 19 poena u poslednjem periodu, pa su nekako prešli granicu crnog rekorda od 68 poena. Toliko su dali Kanzas Sitiju pre 34 godine.

Markif Moris je posle meča kritikovao publiku u Arizoni, da je tiha i mirna, ne bodri dovoljno tim.

Spurs Suns Basketball

San Antonio kasni dve pobede za šestoplasiranim Dalasom na Zapadu, Mavsi su izgubili od kuće protiv Netsa. Deron Vilijams je na završetku turneje za Bruklin odigrao odličan meč, ubacio je 25 poena, dok je novajlija Tadeus Jang brojao do 16. Dalas je u krizi, jedan od najefikasnijih timova lige već četvrti meč u nizu ne uspeva da ubaci 100+ poena. Nedostajali su im Čendleri Parsons, Karlajl je probao sa niskom postavom i tri beka, a Novickog je pomerio na poziciju centra, nije pomoglo. Nemac je ubacio 20 poena, Mavsi su vodili na poluvremenu, najviše zahvaljujući greškama rivala. Kada je Bruklin nastavio da pogađa izvan reketa i napravio seriju poena, spasa domaćima nije bilo.

Hawks Heat Basketball

Lider Istoka Atlanta je odmarala igrača i ipak izvukla pobedu na Floridi. Slavili su protiv Majamija uz 22 poena Pola Milsapa dok je odlični mladi Denis Šreder imao 16 koševa i 10 asistencija. Kent Bazemor je dodao 15 poena, pogodio ključnu trojku minut pre kraja kada su se gosti odlepili i priveli meč kraju.

Nedostajali su Antić, Tig, Kerol, dok je ponosni otac Al Horford bio uz suprugu koja se porađala.

Kod Majamija Vejd 22 poena,  Vajtsajd je izjednačio svoj rekord od 24 skoka, Dragić je uz 6 poena imao 6 skokova. Inače, Kris Boš koji zbog krvnih ugrušaka neće igrati više ove sezone je pušten kući i sledi oporavak.

Grizzlies Timberwolves Basketball

Memgis se namučio sa Minesotom, na kraju su ipak, uz 27 poena i 11 skokova Marka Gasola slavili. Majk Konli je pogodio ključnu trojku na pola minuta do kraja, prelomio je meč koji je za "Grizlije" mnogo značio nakon neugodnih poraza od Klipersa i Kingsa.

Na drugoj strani Garnet je isključen zbog dve tehničke greške u trećoj četvrtini. Gosti su imali šansu, Kevin Martin je promašio produžetak.

Oko Garnetove druge tehničke se povela rasprava, on je udario loptu o zemlju, besan na sebe posle jedne akcije, čini se da su sudije preterale.



Inače, Grizliji su šutirali blizu 60% ali su jedva pobedili jer su napravili čak 24 greške, to je držalo domaćina u igri. Ipak, Vulvsi su postigli 22 poena manje u reketu, Peković je ubacio samo poen, promašio svih pet šuteva, igrao tek 13 minuta.

Lošu seriju prekinuo je Vašington, posle šest poraza u nizu, Vizardsi su se radovali protiv Detroita. Šutirali su mnogo bolje nego prethodne večeri, vratio se i Pol Pirs, odličan je bio Poljak Gortat, 16 poena i 17 skokova.

Pistons Wizards Basketball

Meč je prelomljen u samom finišu, Bil je promašio drugo bacanje, ali su ofanzivni skok i onda dva penala Džona Vola rešila pitanje pobednika.

Vol je ubacio 21 poen, na drugoj strani Monro 21, uz 10 skokova, istakao se rezervista Spenser Divindi sa 20.

Raptors Knicks Basketball

U velikoj krizi su Kanađani. Toronto je izgubio peti meč u nizu i to od slabog Njujorka. Tim Hardevej Džunior je ubacio 22 poena i imao 7 asistencija za Nikse. Mladi košarkaš je kao i čitav tim pobedu posvetio Entoniju Mejsonu koji je preminuo u 48. godini. Mejson je igrao za Nikse, ali je bio i saigrad Džuniorovom ocu, slavnom Timu Hardeveju.

Mejson

Mejson je sa Njujorkom igrao finale 1994. u klubu je bio do 1996. bio je ljubimac saigrača i navijača zbog svog stila, najbolji šesti čovek lige se nikada nije štedeo.

Kod Reptorsa Lu Vilijams 22 poena, Kajl Lovri je meč presedeo na klupi posle očajne partije u petak uveče u porazu od Voriorsa.

Bucks Jazz Basketball

Milvoki je zaustavljen u Juti, Trej Burk je ubacio 23 poena u utakmici u kojoj su dominirale odbrane. Džezeri su posle Ol-Star meča samom jednom dozvolili više od 82 poena rivalu u poslednjih pet mečeva.

Bilo je mnogo promašaja, čak 45 grešaka na obe strane, kod Baksa je novajlija Karter-Vilijams ubacio 16 poena, imao 5 skokova i 3 asistencije.

Rezultati:

Majami - Atlanta 91:93
Njujork - Toronto 103:98
Vašington - Detroit 99:95
Dalas - Bruklin 94:104
Minesota - Memfis 97:101
Feniks - San Antonio 74:101
Juta - Milvoki 82:75

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke