Teksaška čuda, Dalas šokirao Ameriku, Hjuston najbolje u istoriji!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.12.2019.
08:47
Izvor: Sportske.net

Teško je reći šta je veći podvig, ono što su Mavsi napravili protiv lidera ili način na koji je Hjuston postavio rekord protiv jednog od najvećih rivala.

AP Photo/Eric Christian Smith
AP Photo/Eric Christian Smith

Povezane vesti

Verovatno jedno od najvećih iznenađenja sezone priredio je noćas Dalas. Bez Luke Dončića, šokirali su vodeće Bakse i prekinuli niz domaćina od 18 pobeda. Šta se dogodilo, teško je objasniti, Porzingis i Set Kari su dali po 26 poena za prežaljene Mavse. Možda im je na ruku išlo to što je Milvoki razmišljao o velikom derbiju sa Lejkersima u četvrtak, obračunu lidera konferencija, ali svejedno, prvi poraz posle početka novembra i utakmice sa Jutom je veliko iznenađenje.

Adetokumbo je brojao do 48, imao je 14 skokova, ali je Dalas držao prednost kroz poslednju četvrtinu i uspeo da sačuva pobedu kada je domaćin pretio. Timovi su ispalili po 41 trojku, Teksašani su pogodili 16, "Jeleni" samo 11.

Bobi Marjanović nije igrao za goste...

"Grizliji" igraju sasvim solidno, 10 pobeda, svakako da ih nećemo videti u doigravanju u tranzicionoj sezoni, ali mnogi su verovali da su najgori tim lige. Noćas je u Tenesiju pao odlični Majami, Valančunas je ubacio 21 poen, imao 10 skokova, dabl-dabl i za Dža Moranta, 20 poena, 10 asistencija. Ovo je četvrta pobeda Memfisa u pet mečeva, kod Majamija Batler 25 poena, tražili su petu pobedu u šest mečeva, ali su ostali bez daha, igrali su u proteklih desetak dana čak tri produžetka, videlo se da nedostaje energija u odbrani. Hit je primio 73 poena u prvom delu.

Marko Gudurić se nije pojavio na parketu...

Tripl-dabl Riki Rubija nije sprečio poraz Sansa koji su posle dobrog starta u slobodnom padu. Španac je uz 10 poena, imao 14 asistencija i 11 skokova, ali je Portland odneo pobedu iz pustinje. Odlučujuće poene dao je Lilard, iznudio i prekršaj Bejnsa i dotukao domaće. Sudije su pregledavale snimak, sve se dešavalo u poslednjih 26 sekundi, posle toga su Sansi imali priliku, Rubio je promašio dve sekunde pre kraja pa je pobeda otišla iz Arizone.

Dobra vest za Feniks je da se vraća Deandre Ejton, ovom utakmicom je izdržao 25 mečeva suspenzije zbog dopinga, biće u timu već večeras protiv Klipersa.

Kris Pol je sa 30 poena vodio Oklahomu do pobede protiv Čikaga, preokret smo videli u poslednjoj četvrtini, kada je iskusni plej sasuo pet trojki, pa je Tander okrenuo -26 iz prvog dela i stigao do pobede. Pol je inače do poluvremena ubacio samo par poena.

Derbi Teksasa pripao je Hjustonu, bilo je tesno, utakmica ide u istoriju, ovo je najveći povratak Roketsa, nadoknadili su 25 razlike protiv državnog rivala. Rekord je držao tim iz 1977. koji je stigao -23 protiv Portlanda. Vestbruk je ubacio 31 poen, Harden 28, ni igračima San Antonija nije jasno šta se desilo. I kada su izgubili veliku prednost, imali su šansu, Brin Forbs nije imao sreće, lopta se posle šuta za tri poena nećkala i završila van obruča, a Harden je sa dva bacanja dotukao Sparse. Još jednom je Forbs šutirao za produžetak, na kraju je Vajt namerno promašio drugo bacanje, ali je Vestbruk svojim desetim skokom, rekao poslednju reč u uzbudljivom državnom derbiju.

Toronto nije imao problema sa Klivlendom, Siakam je broja do 33, Norman Pauel dodao 26 koševa, šampion je postigao najviše poena ove sezone, ali na Kavse ne treba trošiti reči...

Pobeda Vašingtona u Detroitu, tek osma u sezoni, ali ni Pistonsi nisu puno bolji. Bredli Bil je ubacio 25 poena, Ajseja Tomas se vratio sa 23, Bertans dodao 17, bilo je više nego dovoljno, odbrana Detroita kao da nije postojala, gosti su u poslednjoj četvrtini šutirali neverovatnih 78%. Posao im je bio olakšan, domaćin bez dvojice najboljih Dramonda i Grifina.

Rezultati:

Feniks - Portland 110:111
Memfis - Majami 118:111
Oklahoma - Čikago 109:106
Milvoki - Dalas 116:120
Hjustn - San Antonio 109:107
Toronto - Klivlend 133:113
Detroit - Vašington 119:133

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke