Tea opio džez, Bjelica menjao Batlera, Mišku se brk smeši, Polova lekcija Kariju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 21.01.2018.
09:25
Izvor: Sportske.net

Teodosić bled, Bjelica dobio šansu, derbi pripao Roketsima, Pol nadigrao Karija, bivši igrač Mege odličan...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Serija Klipersa je zaustavljena u Juti. Ono što više od poraza treba da brine Doka Grifina je odbrana, tim koji je 26. u ligi po efikasnosti je "utrpao" gostima sa Pacifika 125 poena. Donovan Mičel je ubacio 23, Džo Ingls rekord karijere od 21 poena, na drugoj strani nedovoljan Lu Vilijams sa 31 poenom, 10 ukradenih lopti što je rekord franšize. "Slatki Lu" je postao prvi čovek u istoriji lige koji je imao 30 poena, 10 krađa i 7 asistencija, naravno, ukradene lopte se u dalekoj prošlost nisu ni brojale kao posebna kategorija.

Teodosić daleko od svog nivoa, loš šut, završio je sa 8 poena i 4 asistencije.



Nemanja Bjelica je zamenio Džimija Batlera u postavi Minesote, "Vukovi" su savladali Toronto. Srbin je ubacio 8 poena, imao 6 skokova, ni on nije baš namestio ruku, ali su i bez svog najboljeg igrača, domaći slavili. Vigins je brojao do 29, Tauns ubacio 22 poena, sve u nastavku. Nije ih zaustavio ni Lovri koji je sasuo šest trojki, 40 poena. U prošlosti je ovakve mečeve Minesota gubila, sada dobija i pored 10 orimašenih bacanja. Igrali su odlično u nastavku, u finišu uspeli da se odlepe i stignu do trijumfa.

Derbi u Teksasu, ono što liči na izvesno finale Zapada, pripao je Hjustonu. Kris Pol je ubacio 33 poena, imao 11 skokova i 7 asistencija, našao je sebe, sada se vidi koliko će značiti Roketsima. Na drugoj strani Durant 26, Drajmond Grin je ubacio 21, Kari 19, pet trojki, ali uz loš procenat šuta. Uz to izgubio je šest lopti, pa slobodno možemo da kažemo da ga je Pol nadigrao. Harden je brojao do 22, uz 8 asistencija, nije forsirao, prepustio je glavnu ulogu svom pleju. Ovo je prvi poraz Voriorsa u gostima u 15 mečeva, rekord Lejkersa od 16 trijumfa u nizu na strani je ostao netaknut. Ovo je bio treći meč dva najbolja tima na Zapadu ove sezone, Roketsi vode sa 2:1.

U ponedeljak im dolazi Majami koji je isčupao pobedu u Severnoj Karolini. U tesnom meču slavili su protiv Hornetsa i to bez bolesnog Dragića. Džejms Džonson odličan sa 22 poena, Vejn Elington je ubacio šest trojki, 26 koševa, ali je junak bio Keli Olinjuk. Bivši košarkaš Bosona je realizovao slobodno bacanje u poslednjoj sekundi i prelomio meč u kome je Majami izbrisao minus od pet poena u poslednje 34 sekunde, sa pet uzastopnih poena Džonsona.

Rekli smo već, Portland je ustalio formu u novoj godini u svojoj "tvrđavi", "kosti" je u Moda Centru ostavio noćas Dalas, Lilard je ubacio 31 poen, MekKolum 26, Nurkić 10. Blejzersi su bili na 50% šuta za tri poena, dali 18 trojki, tu je priča bila gotova, mada je Dalas dobio drugo poluvreme.

Filadelfija je slavila protiv Milvokija, Baksi su imali Midltona koji je napravio tripl-dabl, 23 poena, 10 asistencija i 14 skokova, ali im je nedostajao Adetokumbo. To je olakšalo posao Siksesima, "Proces" Embid je brojao do 29, sedma pobeda u osam mečeva za mladi tim Filadelfije. Bivši igrač Mege, Luvavu je počeo u petorci, ubacio pet trojki, započeo seriju od 13 poena kojima je Filadelfija stekla veliku prednost. Luvavu je ubacio 16 poena, ovo je jedna od njegovih najboljih partija u drugoj sezoni u NBA.



Pelikansi su srušili Grizlije, velika trojka Holidej (27), Kazins (24), Dejvis (21) je završila posao, igrali su sa samo osam košarkaša, DžejRu Holidej je bio sjajan u poslednjoj četvrtini i prelomio rezultat."Grizliji" su se vratili u nastavku posle lošeg prvog poluvremena, ali nije bilo dovoljno. Istaknimo i partiju karijere Vejna Selden, 31 poen, ali nije uspeo da dođe do pobede protiv bivšeg tima.

Bulsi su dobili u Atlanti, Robin Lopez je ubacio 20 poena, Markanen dodao 19 protiv najgoreg tima u ligi. Od početka do kraja gosti su vodili, Houksi se nisu spustili na jednocifrenu prednost tokom čitavog meča. Promašivali su što je Čikago surovo kažnjavao, Atlanta je pogodila 11 trojki iz čak 48 pokušaja.

U matineu, bruka Klivlenda protiv Tandera.

Portland - Dalas 117:108
Juta - LA Klipers 125:113
Minesota - Toronto 115:109
Hjuston - Golden Stejt 116:108
Filadelfija - Milvoki 116:94
Šarlot - Majami 105:106
Nju Orleans - Memfis 111:104
Atlanta - Čikago 97:113
Klivlend - Oklahoma 124:148

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke