TBSL: "Stotka" Dačke u Trabzonu, Efes slavio u Bandirmi, Štimac nadomak dabl-dabl učinka

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.04.2018.
16:24
Izvor: Sportske.net

U okviru 27. kola turske Super Lige, istanbulski timovi su upisali trijumfe na gostovanjima.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Aktuelni osvajač Evrokupa, ekipa Darušafake, slavila je na gostovanju ekipi Trabzonspora, bilo je ubedljivih 82-104 za goste iz Istanbula.

Prednost čete Dejvida Blata rasla je iz minuta u minut, Trabzon je kakav takav otpor pružio u trećem kvartalu, ali to nije bilo dovoljno da se uzdrma prednost favorizovanog rivala.

Darušafaka u poslednjem kvartalu rutinski odrađuje posao i dolazi do ubedljive pobede, 16. u tekućoj sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Skoti Vilbekin sa 23 poena (5as), pratio ga je sa pola koša manje Džahuan Džonson (7sk), dok su dvocifren učinak imali i Bajgul sa 13 i Ezmizrak (5sk, 4as) sa 12 postignutih poena.

U poraženom sastavu 26 poena Eldridža, 23 je dodao Padžun, dok je 11 upisao Saruhan, 10 je dodao Odabaši.

Vladimir Stimac

U drugom susretu odigranom u matine terminu, Efes je slavio na gostovanju ekipi Banvita, bilo je 82-90 za ekipu Ergina Atamana.

"Pivari" su već do poluvremena stekli dvocifrenu prednost, bilo je 34-49 u korist ekipe iz Istanbula.

Banvit je uspeo da smanji prednost rivala za svega dva poena u trećoj deonici, a Efes je do kraja uspeo da sačuva prednost i upiše 20. pobedu u tekućoj sezoni.

Predvodio ih je do trijumfa Erik Mekolum sa 25 poena, Motum je dodao 21 poena, dok je odličan bio i Kruno Simon sa 14 poen i devet asistencija. Dvocifren i Danston sa 10 poena, dok je više nego dobar bio i Vladimir Štimac, koji je za 10 minuta na parketu upisao devet poena i osam skokova.

U poraženom sastavu 19 poena Tomasa, po 16 su dodali Kaloiaro i Gašpar Vidmar, dok je 14 poena upisao Rautins. Dvocifren sa 11 poena i Damian Kulig.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke