TBL - Gaziantep iznenadio Dudin i Krletov Efes

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.10.2014.
18:17
Izvor: Sportske.net

Već na startu turskog košarkaškog šampionata bili smo svedoci pomalo iznenađujućih rezultata. Anadolu Efes poražen je na gostovanju Gazijantepu uz nezapaženo izdanje Nenada Krstića, dok je Partizanov rival u Evrokupu takođe izgubio.

anadoluefessporkulubu.org
anadoluefessporkulubu.org

Povezane vesti

Prvo kolo Turske košarkaške lige (TBL) donelo je i prvo iznenađenje i to u duelu Gazijantepa i Anadolu Efesa.

Favorizovani evroligaš koji je angažovanjem Dušana Ivkovića i velikog broja kvalitetnih igrača nagovestio da će se u buduće boriti za najviše ciljeve sapleo se na prvom koraku u turskom šampionatu.

Izabranici Dušana Ivkovića poraženi su na gostovanju Gazijantepu rezultatom 65:63 (12:15, 17:16, 20:16, 16:16) a srpski internacionalac Nenad Krstić nije imao tako zapažen učinak.


Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije ubacio je dva poena a najefikasniji u ekipi Efesa bio je bivši košarkaš Partizana Stefon Lazme koji je ubacio 19 poena.

"Napravili smo previše grešaka, izgubili previše lopti. U reketu smo bili loši i to je rezultiralo porazom. Loše smo otvorili sezonu, moramo mnogo bolje od ovoga" rekao je nakon poraza Dušan Ivković.

U narednom kolu košarkaši Anadolu Efesa ugostiće Trabzonspor ali će pre toga odmeriti snage sa Uniksom iz Kazanja u okviru prvog kola grupne faze Evrolige.

Danas je odigrana još jedna utakmica prvog kola u turskom šampionatu. Pinar Karšjaka je kao domaćin savladala Banvit rezultatom 64:60 a taj rezultat mogao bi da bude interesantan za navijače Partizana NIS jer je rival tog kluba poražen na startu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke