Tako, Tako, Tako, Tako...to srce želi!

  • Autor: Miloš Marković

  • 23. april 2015.

  • 11:01

  • Izvor: Miloš Marković

  • facebook
  • twitter
  • email

Tako Fal voli Srbiju. Onaj deo Srbije koji ga ne zna, nakon ovog teksta će ga sigurno zavoleti.

Tako, Tako, Tako, Tako...to srce želi!
Srednja škola 'Liberty Christian Prep' iz mesta Tavares na Floridi dom je izuzetno popularnog i veoma talentovanog momka koji se zove Tako Fal.

Ovaj mladić ima 19 godina i visok je 2 metra i 28 santimetara.

I još uvek raste.

Da, dobro ste čuli.

Ne toliko poznat u evropskoj javnosti Tako je izuzetno popularna ličnost u Americi, u svom okruženju naročito, momak kome se predviđa blistava budućnost i profesionalna karijera.

Rođen u Senegalu, Tako je sa 16 godina došao na Floridu, gde mu nije bilo lako da se adaptira u startu. Danas kao momak američkog državljanstva ovaj košarkaš je među 60 najviših ljudi na planeti.Uvek nasmejan i raspoložen, Tako je omiljen u svom društvu.

A, kakvo bi to društvo bilo da u njemu nema Srba?

Pomenuta škola, pomenut košarkaški tim u svojim redovima, logično je, ima naše momke.

Nemanja Perić, bek iz Šapca rođen 1996. godine, visok je 190 cm i nosi dres sa brojem 0.

nemanja

Tu je i njegov vršnjak David Čamović, krilo iz Beograda visok 194 cm sa brojem 12 na leđima.

david

Još jedan momak igra sa njima, Radovan Ercegovčević godinu dana mlađi krilni centar iz Petrovca na Mlavi u dresu broja 33.

radovan

Još jedan naše gore list je Aleksa Dubak, bek iz Podgorice rođen 1998. godine, koji nastupa u dresu sa brojem 5.

aleksa

Četvorica momaka i Tako čine jednu petorku.

Sva četvorica naših mladića su na Floridi od septembra 2014. godine, plan je da nakon škole svoje karijere nastave na D1 koledžima.

Kako nam je rekao Nemanja Perić, on i njegovi drugovi još uvek vagaju prave ponude, za Taka se zna, on će karijeru nastaviti na Univerzitetu Centralne Floride.

tako i drugari

Iako je još uvek rano reći da li će se ovaj momak ostvariti kao košarkaš, za njega nema zime, postaće inžinjer, želi da radi u Simensu ili Majkrosoftu.

Do tada, on uživa u školi i druženju sa svojim prijateljima. Zajedno sa Aleksom i Nemanjom, Tako je najbolji igrač ekipe.

"Aleksa i Nemanja su nakon Taka najbolji strelci ekipe sa 13.7 i 11.6 poena po meču. Aleksa je izabran u drugu petorku konferencije. Sezonu smo završili sa skorom 24-12, ispali smo u polufinalu plejofa."

"Tako nije igrao zbog povrede zgloba i posao nam je bio znatno otežan.",
priča nam Nemanja.

Ne treba posebno napominjati, sa našim momcima se odlično slaže.

"Što se tiče odnosa sa Takom, on nam je jedan od najboljih drugova. Osim što je neverovatan košarkaš, on je takođe veoma inteligentan, bez problema beleži odlične ocene u skoli. Omiljen je u, uvek dobro raspoložen.", dodaje Nemanja.

Kaže nam Nemanja da je Tako i pravi poliglota, obzirom da je iz Senegala maternji mu je francuski, zna engleski ali i srpski, logično.

"Treći jezik koji najbolje zna je verovatno srpski. Svako jutro kada se pozdravimo usledi njegovo "Šta ima?" ili "Šta radiš brate". Profesori u školi insistiraju na pričanju na engleskom jeziku, pa se svi internacionalni učenici neretko nađu u nevolji. Isto je i sa Takom, vrlo često se čuju povici profesora: “Tako, ne pričaj na francuskom...niti srpskom!”, otkriva nam 190 centimetara visoki bek iz Šapca.

Svojom visinom Tako skreće pažnju gde god se pojavi. Nemanja kaže da je to prilikom putovanja u druge države jako očigledno.

"Na aerodromu smo toliku pažnju dobijali kao da je reč o NBA timu. Svi su gledali u njega, mnogi su se slikali, prava pometnja je nastajala. Jednostavno, nije mala stvar biti drug I saigrač takvoj osobi.", ističe Nemanja.

tako i drugari

Drugarstvo ovih momaka je odlična osnova za njihove dalje karijere.

Svu im sreću želimo, da ih jednog dana gledamo u NBA ligi, pa neka i oni, poput mnogih NBA zvezdi, preko TV ekrana zapevaju, pa čak i opsuju na srpskom ako treba.

Zašto da ne...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari