Tako ružan način za kraj - "Air Canada" više ne leti NBA ligom

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 06.06.2020.
09:01
Izvor: Sportske.net

Ne tako lep završetak jedne prelepe karijere.

Beta/AP Photo/John Bazemore
Beta/AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

NBA liga se vraća sledećeg meseca, ali Vins Karter ne.

Legendarni košarkaš je zbog pandemije koronavirusa završio karijeru koji dan ranije nego što je bilo očekivano, pošto njegov tim Atlanta Houksi nisu uspeli da se plasiraju među 22 najbolja tima lige.

Njegova briljantna karijera se završila onog trenutka kada je liga proglasila način za završnicu sezone, što niko nije želeo u njegovom slučaju.

Po čemu ćemo ga pamtiti?

Ne po nekim basnoslovnim brojkama, iako je bilo i toga na početku njegove karijere kada je sa Torontom imao preko 27 poena po meču. Možda po pojavljivanju osam puta na Ol-staru, po tome što je bio ruki godine 1999. godine ili po onih osam trojki za poluvreme u polufinalu plej-ofa sa Torontom protiv Filadelfije i sjajnog Ajversona. Možda i po onom zakucavanju na Olimpijadi 2000. godine kada je preskočio čoveka visokog 2,18.



Pamtićemo ga po tome što je leteo NBA ligom kao retko ko do sada, po njegovim atraktivnim potezima, po zaslugama za interesovanje za NBA ligu, po neviđenim zakucavanjima na Ol-staru, ali i po tome što je čovek-fenomen.


Niko nije trajao kao Vins Karter, čak 22 sezone, ostaće jedino žal za tim što nije uspeo da osvoji niti jednu titulu u NBA ligi.

Tokom svoje karijere je igrao za osam timova - Toronto, Nju Džersi Netse, Orlando, FIniks, Dalas, Memfis, Sakramento i Atlantu gde je i završio karijeru u svojoj 44. godini.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke