Tajus sačuvao pobedu Galate nad Olimpijakosom!

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.11.2016.
19:57
Izvor: Sportske.net

U grotlu "Abdi Ipekči Arene" pao je veliki Olimpijakos, Galata je došla do prvog trijumfa u Evroligi.

Beta/AP Photo/Axel Schmidt
Beta/AP Photo/Axel Schmidt

Povezane vesti

Košarkaši Galatasaraja savladali su ekipu iz Pireja, na kraju je bilo 89-87 (14-20, 24-14, 25-23, 26-30), bivši centar Makabija i Efesa Aleks Tajus je blokirao Printezisa, koji je u poslednjim sekundama imao šut za pobedu.

Počeli su gosti iz Grčke mnogo bolje susret šestog kola Evrolige u Istanbulu, vodili su sa 8-20 samo par minuta pred kraj prvog kvartala.

Usledila je serija domaćih od 6-0, ipostavilo se da je to dalo vetar u leđa Atamanovim izabranicima. Drugu četvrtinu su otvorili na neverovatan način, u jednom trenutku imali su 19-2 u drugoj deonici.

Do poluvremena se Olimpijakos koliko toliko konsolidovao, pa su spustili na samo četiri razlike za domaću ekipu.

I treći kvartal je Galata sjajno otvorila, počeli su serijom 7-0, u poslednjih 10 minuta su ušli sa plus šest.

Gosti su zbili redove, dobili poslednji kvartal, ali su na kraju ostali kratki za dva poena. Imao je Printezis šut za pobedu, njega je fantastičnom blokadom zaustavio Aleks Tajus, da bi nakon auta Spanulis pokušao iz nemoguće pozicije. Plej gostiju je promašio, počelo je slavlje u Istanbulu.

Sjajan je u pobedničkom sastavu bio Džastin Dentmon sa 22 poena, pratili su ga Dibler sa 17 i Dej sa 16 poena, Aleks Tajus je dodao 10 i osam skokova, a Guler je upisao 12 asistencija.

U redovima Olimpijakosa, 19 poena je postigao Mancaris, dva manje Printezis, Kem Birč je meč završio sa 16 poena i 11 skokova. Spanulis je stao na 14 poena, upisao je i osam asistencija.

Bivši igrač Partizana, Nikola Milutinov, odigrao je nešto više od četiri minuta, upisao dva poena, po jedan skok, asistenciju i blokadu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke