Svima je valjda jasno, Jokić posle noćašnje partije kandidat za MVP!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 19.12.2018.
09:03
Izvor: Sportske.net

Njegov tim igra najbolje u poslednjih 40 godina, posle noćašnje partije Meloun je siguran da bi Nikola Jokić mogao da uđe u uski krug igrača koji će se boriti za titulu najboljeg ove sezone.

twitter
twitter

Povezane vesti

Nikola Jokić je zadovoljno gledao statistiku nakon meča, svideo mu se pogled, 32 poena, 16 skokova, Nagetsi su dobili sedmu u nizu, od 1976. ovo je najbolji start franšize, imaju skor 21-9.

Ostali su na čelnoj poziciji Zapada gde je veoma tesno, ali ako nastave ovako mogli bi da se bore za vodeća mesta u plej ofu.

"Samo da ostanemo gladni, možemo i bolje", rekao je Srbin.

Džamal Marej je ubacio 22 poena, imao 15 asistencija, pomaže Jokiću, njih dvojica nose tim ranjen povredama na leđima.

Dalas se držao dobro, Luka Dončić je ubacio 23 poena, imao 12 asistencija, najviše u kratkoj NBA karijeri, Mavsi su pogodili 15 trojki protiv ove sezone gvozdene odbrane Denvera, ali nije vredelo, serijom od 14:0 u finišu treće četvrtine domaćin je preuzeo vođstvo i na kraju završio posao bez problema. Jokić je bio razlika, naime, 20 poena više u reketu Denvera bio je ključ pobede.

"Jokić je kandidat za MVP, igrača lige, svake večeri to pokazuje, i to na različite načine"
, kaže Meloun.

"Individualna stvar, ako se desi, desilo se", nasmejao se Jokić, čiji tim odmara do subote i gostovanja Klipersima.



Lejkersi su doživeli novi poraz, hladnu osvetu je servirao njihov bivši plej D'Anđelo Radel. Ubacio je 22 poena, imao 13 asistencija, Bruklin igra iznad očekivanja u seriji su od šest pobeda što zvuči nestvarno. Gostima nisu pomogla ni 36 poena i 13 asistencija Lebrona Džejmsa, gosti su u finišu prišli na tri razlike, ali su Dadli i Dinvidi uspeli da vrate prednost Bruklinu u poslednjih pola minuta, pa nije bilo drame. Lejkersi završavaju turneju skorom 1-3, jasno da nisu zadovoljni.

Još jedan autsajder je dobio, Atlanta je slavila protiv Vašingtona i pokvarila debi Trevora Arize. On je ubacio 19 poena, imao 8 skokova, čak 6 asistencija, ali bez efekta, Bil je postigao 29 poena, Vol 15 uz loš procenat šuta.

Džeremi Lin je podsetio na one dane kada je bio senzacija, ubacio 12 od 18 poena kada se lomilo u poslednjoj četvrtini, sedam Houksa je bilo dvocifreno, Džon Kolins je ubacio 20 poiena, imao 13 skokova. Vizardsi moraju da porade na mečevima van svog terena, imaju očajnih 4-13 na strani.

Iznenađenje i u Indijani, Lari Nens Džunior je ubacio 15 poena, imao 16 skokova, na momente podsećajući na slavnog oca. Klivlend je dobio Pejserse u gostima, njihova osma pobeda u sezoni. Nens Džunior je iz odbojke rešio meč, prvi put u karijeri. Indijana se žalila da je faulirao Oladipa, pre nego što je Rodni Hud promašio, sudije su pregledale snimak, pobeda ipak ide u Ohajo.

Denver - Dalas 126:118
Bruklin - LA Lejkers 115:110
Atlanta - Vašington 118:110
Indijana - Klivlend 91:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke