Šved ostavio Himki u igri!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.04.2018.
21:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Himkija uspeli su da slave na svom parketu protiv najboljeg tima regularnog dela Evrolige.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

U trećem susretu moskovskih rivala Himki je uspeo da savlada CSKA na svom parketu sa 79-73, te je sada 2:1 u seriji za "Armejce".

Tesno je bilo tokom čitavog susreta i veoma izjednačeno, nakon prvog kvartala Himki je imao dva poena viška, na veliki odmor se otišlo sa istok razlikom u korist domaćina (44-42).

U nastavku, Himki uspeva da dođe do još pola koša prednosti, pa su na odmor pred poslednjih 10 minuta otišli sa tri poena viška.

Egal je bio na snazi i u poslednjoj deonici, a čini se da je odluka pala na oko tri i po minuta do kraja susreta, kada je "trojku iz svlačionice" pogodio Tajler Hanikat, u poslednjoj sekundi napada.

Nakon toga Hanter maši na drugoj strani, da bi Gil novom trojkom odveo Himki na +9.

CSKA je uspeo da priđe, ali su gosti bili dovoljno pribrani, pa su na kraju overili pobedu sa linije za slobodna bacanja.

Šved je blistao sa 27 poena i po četiri asistencije i skoka, a pratio ga je odlični Gil sa 22 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Stefan Marković je za oko 18 minuta upisao svega dva poena, tri skoka i četiri asistencje, bivši bek Zvezde Čarls Dženkins dodao je pet poena i dva skoka, ali je pogodio i ključna bacanja u finišu susreta.

Sa druge strane 26 poena Korija Higinsa, 16 je dodao Otelo Hanter uz 12 skokova, dvocifren i Ćaćo Rodrigez sa 15 poena i osam asistencija.

Sada je kao što smo rekli 2:1 za CSKA u seriji, naredni meč igra se takođe u dvorani Himkija, pa će četa Jorgosa Barcokasa pokušati da se izbori za majstoricu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke