Sve su jači - Zadar doveo bivšeg igrača FMP-a, pa još dvojicu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.07.2020.
12:31
Izvor: Sportske.net

Serija pojačanja u Zadru u poslednja tri dana.

aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj, Domagoj Vranar i Goran Lausic
aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj, Domagoj Vranar i Goran Lausic

Povezane vesti

Prošle sezone Zadrani su se borili za opstanak i zahvaljujući proširenju lige su prebrinuli tu brigu, ali izgleda da će u sledećoj imati veće ambicije.

Nedavno su za trenera angažovali Veljka Mršića, hrvatskog selektora, a sada su počela da stižu i pojačanja u iogračkom kadru.

Samo u poslednja tri dana, na klupskom sajtu su objavljena imena trojice novih igrača Zadra.

Ova mini-serija pojačanja u Zadru počela je dolaskom bivšeg igrača FMP-a, 25-godišnjeg krilnog centra Aleksandra Bursaća, potom je promovisan i 21-godišnji Amerikanac etiopskog porekla Ejasu Vorku (188 cm), koji je sa Zadranima potpisao ugovor na godinu dana.

''Vorku je rođen 18. oktobra 1998. godine u Kaliforniji i Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Protekle četiri sezone ovaj Amerikanac/Etiopljanin proveo je na Univerzitetu UC Irvine, a u poslednjoj sezoni prosečno je beležio 12.3 poena, 4 asistencija i 40% šuta za tri za 28.8 minuta po utakmici.

U svojoj poslednjoj sezoni na UC Irvine-u, Ejasu je bio izabran u drugoj najboljoj petorci Big West konferencije gde je njegova ekipa bila prvoplasirana ekipa u konferenciji pre prekida zbog pandemije COVID-19.

Ovo je još jedno pojačanje trenera Mršića za novu sezonu.

Ejasu, dobrodošao!'',
poručuju iz Zadra.

Ni to nije sve.

Novi plejmejker Zadra je talentovani, 18-godišnji Filip Paponja.

''Reč je o mladom, perspektivnom igraču, rođenom 9. jula 2002. godine u Zagrebu, koji igra na poziciji plejmehjkera i visok je 188 cm. Paponja je prošao kroz omladinski pogon u Ciboni, a ugovor je potpisao na četiri godine te će nastupati za juniorsku selekciju Zadra i biće u konkurenciji za seniorsku ekipu'',
ističu Zadrani na klupskom sajtu.
-
baner 2
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke