Sve je izvesnije, ovaj tandem će voditi Partizan u Turskoj?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.10.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Navijači Partizana su sve nestrpljiviji u iščekivanju imenovanja novog trenera, kakva je trenutna situacija? Jedna opcija se nazire u ovom trenutku, bar kada je u pitanju naredna utakmica.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Posle odlaska Nenada Čanka u petak uveče, a onda i njegovog pomoćnika Milana Minića, Partizan je i dalje u potrazi za novim trenerom.

Pisali smo jutros na tu temu, ekipu trenutno vodi Aleksandar Matović, jedan od pomoćnika Nenada Čanka u sada već raspadnutom stručnom štabu, a ništa se po tom pitanju neće promeniti ni do kraja dana. I večerašnji trening pred put u Istanbul na utakmicu sa Turk Telekomom (sreda, 18 časova) vodiće Matović, a kako sada stvari stoje, isti scenario videćemo i na samoj utakmici.

Međutim, po propisima, neophodno je da uz Matovića bude još neko od trenera na klupi, a to će, ako se u međuvremenu ne izabere novi šef struke, biti Dušan Kecman.

Dakle, za sada su najveće šanse da ekipu Partizana protiv Turk Telekoma sa klupe vodi tandem Matović-Kecman. Male su šanse za neki drugačiji rasplet do odlaska u Tursku,

Međutim, ono što navijače najviše zanima je kako teku pregovori sa kandidatima za novog trenera.

Brojne nezvanične informacije stižu - pominju se i Trinkijeri i Sale Đorđević, Kesar, Jovanović, zatim i Dragan Gagi Nikolić, ali u klubu su prilično ''zakopčani'' po tom pitanju i svi su dobili instrukcije da ne izlaze u javnost sa bilo kakvim spekulacijama, sve dok se pregovori ne završe.

Utisak je da pregovori ni sa jednim od kandidata nisu dovoljno odmakli, pa će pristalice crno-belih morati da imaju još strpljenja.

Sve ovo je donekle i razumljivo, uprava kluba ne bi smela da napravi grešku u izboru trenera, pogotovo što crno-beli rezultatski zaostaju za vodećim ekipama i u svojoj grupi Evrokupa i u ABA ligi. Crno-belima treba neko ko bi ekspresno mogao da trgne ekipu iz letargije, a što bi se odmah odrazilo i na rezultate.

Izbor nije lak...

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 29.10.2018
17:26

Mislim da Partizan treba da odluči između pokušaja da nađe trenutnu najbolju opciju, kojom bi eventualno popravio rezultate i pokušaja da nađe dugoročnije rešenje. Dugoročnije rešenje bi moralo da podrazumeva mnogo više elemenata od samog dnevnog vođenja ekipe i priprema. Morao bi se napraviti plan u vezi Partizanove škole, koja bi mogla biti organizovana ili po modelu fudbalske ili možda ugovori sa nekoliko kampova, trenera, sopstvenih legendi koji imaju svoje škole, kojima bi se obezbedio dugoročni razvoj tih škola, kampova, a uspostavio sistem po kome se iz tih škola, kampova - snabdeva takmičarski pogon Partizanovih ekipa u svim uzrastima. Mislim da ovo dugoročno rešenje treba dobro osmisliti i da bi sad najbolja opcija bila - relativno kratkoročno rešenje - Sale (ako hoće), koji bi onda mogao i da uspostavlja onaj gore opisani sistem, pa i da se zatim odluči da se i dugoročno veže za Partizan, ako se uz pomoć takvog sistema obezbedi napredak, najelitnija takmičenja i zarada.

avatar
Partibrejker
Monday, 29.10.2018
17:15

Sa Gagijem nema promašaja.Hoćemo Gagija,Gagija za trenera.

avatar
2009-2019: DOVOLJNO?
Monday, 29.10.2018
13:41

Ispunice se kecmanov san, po tom pitanju je isti ili veoma slican kao (i) bozic.

avatar
Old_school
Monday, 29.10.2018
13:16

Ja kao Zvezdas bi voleo da Sale Djordjevic dodje, da se malo strasti i mrznja smire. Jel Sale je legenda i ko god voli kosarku mora da ga postuje. A nadmetanje bi opet dobilo sportske okvire koje je Dule unazadio previse.

avatar
2009-2019: DOVOLJNO?
Monday, 29.10.2018
13:41

Samo kad ih je vas gazda unapredio mada i jeste, ali, ne u onom bukvalnom smislu. Jedino sto je Dule unazadio je vi Hahaha

avatar
Partibrejker
Monday, 29.10.2018
17:11

Dule je Partizan vodio trinaest godina,a sve je izašlo iz sportskih okvira,kako ti kažeš,2012-te,kada je fmp postao zvezda.

avatar
bagra
Monday, 29.10.2018
13:08

Auuu, tesko nama u Turskoj. Mada ako zalaganje bude kao protiv Zadra moze i Greg da dodje da vodi izgubice 30 razlike.