Sve je gotovo, Žalgiris na Fener, CSKA na Real u Beogradu! Dončić sa jedne noge presudio "Zelenima"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.04.2018.
22:55
Izvor: Sportske.net

Nakon velike borbe, Madriđani i treći put savladali prvaka Grčke.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Košarkaši madridskog Reala poslednji su učesnik fajnal fora Evrolige, koji se ove godine održava u beogradskoj "Kombank Areni".

Izabranici Pabla Lasa slavili su u svojoj dvorani, u četvrtom meču u seriji, bilo je 89-82 u korist Madriđana, koji su tako bukirali kartu za F4 u Beogradu.


Bio je Real bolji rival od samog starta susreta, dobili su prvi kvartal sa 19-14, da bi do velikog odmora razlika u korist domaćina skočila na 16 poena.

Nakon trećeg kvartala činilo se da je sve gotovo u "Vizink centru", Real je imao 18 poena viška pred poslednji kvartal, ali je PAO uspeo da se vrati u poslednjih 10 minuta.

Serijom 17-4 došli su na samo pet poena minusa, a onda su nakon trojke Kalatesa prišli i na minus od samo tri poena, na oko minut i po do kraja utakmice.

Ipak, nakon toga je usledio nestvaran potez Luke Dončića, slovenački reprezentativac pogađa trojku sa jedne noge u poslednjim sekundama napada i donosi Realu +6 na oko minut i 10 sekundi do kraja.



U nastavku "Zeleni" ne uspevaju da pogode, postalo je jasno da je Dončić prelomio meč ovim nestvarnim pogotkom, tako je i bilo.

Upravo je Luka Dončić bio najbolji u redovima pobedničke ekipe, meč je završio sa 17 poena, pet asistencija i četiri skoka (indeks 24), pratili su ga Ajon i Rejes sa po 12 poena, 11 je dodao Ljulj, dok je dvocifren sa 10 bio i Džejsi Kerol.

Sa druge strane 21 poen Krisa Singltona, po 18 su dodali Majk Džejms i Nik Kalates.

Real je tako po peti put na F4 u poslednjih šest godina, dolazak u Beograd biće im 10. put da su izborili plasman među četiri najbolje ekipe u Evroligi.

U polufinalu će se sastati sa moskovskim CSKA, koji je večeras bio bolji od Himkija, pa je takođe sa 3:1 u seriji došao do plasmana na fajnal for.

Parovi F4 Evrolige za sezonu 2017/18 (Beograd):

Žalgiris Kaunas - Fenerbahče Doguš Istanbul
CSKA Moskva - Real Madrid

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke