Sve je gotovo, istorijska trampa, ko je bolje prošao?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 18.07.2018.
19:35
Izvor: Sportske.net

Novi "blokbaster trejd" u NBA ligi.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Kao što je i najavljeno, San Antonio Sparsi i Toronto Reptorsi su obavili veliki trejd.

Put Kanad krenuli su Kavaj Lenard i Deni Grin, u suprotnom smeru otišli su DeMar DeRozan, Jakob Peltl i pik prve runde na narednom draftu!

Sve je i ozvaničeno, Sparsi su se oprostili od dvojca koji je dugi niz godina branio njihove boje, a dobrodošlicu su poželeli novom dvojcu iz Kanade.

DeRozan je izjavio da je razočaran, oseća se izdanim.

Greg Popovič je na kraju isterao svoje, dobio je Ol-star igrača u zamenu za Lenarda, kojeg je poslao u drugu konferenciju.

Što se tiče Reptorsa, mnogi smatraju da su napravili grešku, Lenard nije srećan što će igrati u njihovim redovima, ali ovo je i jasan znak da Toronto baca sve karte na narednu sezonu. Žele da osvoje Istok i potencijalno napadnu prsten, sa Lenardom i iskusnim Grinom su im šanse za tako nešto čini se veće nego ranije.

Problem je što bi obojica mogli da ih napuste narednog leta, pa ako ove sezone ne ostvare zacrtani cilj, najverovatnije će ostati bez "Kandže", ali i Grina.

Ipak, oni su svesni toga, ukoliko budu imali dobru sezonu imaće mogućnost da zadrže Kavaja, ukoliko 'pak pođe po zlu, imaće prostora da plate nekog drugog superstara, što se garantovanim DeRozanovim ugovorom do 2021. godine ne bi mogli da urade.


Što se tiče Sparsa, dobili su vrhunskog skorera, možda boljeg od Lenarda, a veruje se da bi Popovič mogao dobro da iskoristi i Austrijanca Peltla.

Bitan je i pik sa narednog drafta, biće to jedno od prvih 20 mesta, jasno je da Sparsi još uvek imaju par veterana, pa bi dobrim izborom na draftu mogli i to da reše.

Bilo kako bilo, jedna era je u San Antoniju završena, nova kreće sa DeMarom DeRozanom u glavnoj ulozi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Wednesday, 18.07.2018
20:41

Toliko o lejkersima i sansama za prstenom ove sezone.. Jedino da sledece probaju da uzmu Kavaja i jos nekog da dovedu

avatar
Nator
Wednesday, 18.07.2018
20:31

Mislim da se toronto opasno zajebao. Oni tamo pored Bostona i Filadelfije nema sta traze.. a jos gore sto ce Kandza sledece god otici u LAL i stvarno ne razumijem ovu odluku uprave. A sto je jos veca parodija, oba igraca razocarana dolaze..

avatar
Thursday, 19.07.2018
09:56

Sa Lenardom, koji je nezadovoljan trejdom, tek nemaju šta da traže, protiv Celticsa I 76ers-a! Tako da je bolje prošao San Antonio!

avatar
zlogi
Thursday, 19.07.2018
10:13

Derozan je vise razocaran ponasanjem uprave, ipak momak im je dao gotovo dekadu svog zivota, a na kraju nije ispostovan, olako je zamenjen. Brzo ce se on oporaviti od toga, trenirace ga trenutno najbolji trener u NBA koji od njega moze napraviti pobednika, nesto sto on realno nije jer nije stekao pobednicki mentalitet u Torontu. Mnogo veci udarac je za Lenarda, otisao je iz svojevrsnog centra kosarke, u kosarkaski "malu" sredinu. Zasto malu? Jer Toronto nema veliku privlacnost za najbolje igrace. Posle Kartera i Lenard je verovatno najvece ime koje ce igrati ili je igralo za Reptorse. Popovic je pokazao da ne moze jedan igrac tek tako da diktira pravila igre. Sto se Lenarda tice ispao je razmazena zvezda, umesto tihog likog koji odradjuje ogroman posao. Dosta me je podsecao na Dankana po ponasanju kako na terenu tako i van njega. Ali...