Sve izvesnije, ovo je ishod NBA sezone?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.04.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Pregovori i procene u toku, ali izgleda da je potrebno da neko samo saopšti odluku...

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Izgleda da se NBA priprema za neizbežno.

Podsetimo, nakon što je Rudi Gober bio pozitivan na korona virus, liga je prekinuta 12. marta, a odlaganje je usledilo na neodređeno vreme.

Kako sada stvari stoje, izgleda da od nastavka nema ništa. Igrači su pregovarali sa ligom da bez obzira na ishod sezone smanje plate, vlasnici su tražili 50%, košarkaši izneli kontra ponudu, četvrtinu svojih primanja, odnosno 25%.

Međutim sada je otkriveno da je to manje važno, klubovi i igrači razgovaraju o kraju sezone, odnosno konsenkvencama koje bi usledile, na finansijskom planu.

Jer, izlazak iz krize se ne nazire, pesimizam je veliki, Kinezi koji su pobedili pandemiju su odložili početak tamošnje lige za maj jer se i dalje procenjuje da je opasno masovno okupljanje. Ako bi Kinezi počeli polovinom maja, kakve to nade ostavlja za NBA, odnosno Ameriku?

Čini se nikakve. problem je vrlo jasan, Amerikanci neće rizikovati, niti bi igrači pristali. Ako bi se produžila sezona, ona bi se preklopila sa početkom NFL, što je tek veoma loša stvar. Svi čekaju da vide šta će se desiti, i mada postoje mišljenja da bi mogli da čekaju jun, a onda odigraju skraćeni plej-of, kako bi spasili nešto novca, ESPN piše da je poslednji datum kraj aprila. U slučaju da ne bude značajnog poboljšanja, što sa ove distance deluje kao naučna fantastika, NBA će proglasiti kraj sezone.

Baner


Ona će biti poništena, tačnije i ne pomišljaju da dodele titulu Milvokiju koji do sada ima najbolji skor, jer to ne bi bilo u duhu takmičenja, ali ni pravila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke