Šutira kao Bogdan, dodaje kao Teo, skače kao Bobi - "Uragan" Jokić!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.12.2017.
08:38
Izvor: Sportske.net

Denver sa samo osam igrača razbio Portland, Nurkić razbijen od strane Jokića. Bez Teodosića Klipersi bolji od Hjustona, Bobi ponovo bez šanse.

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Ko bi rekao da će Denver Nagetsi odigrati vrhunsku odbranu protiv Portlanda?

Denver je stigao do veoma, veoma važne pobede u Portlandu protiv Blejzersa, konkurenata za ulazak u plej-of, a junak je svakako srpski košarkaš Nikola Jokić koji je u prve tri četvrtine bio nerešiva enigma za košarkaše domaćih. Skakao je, dodavao, bio nepogrešiv iz svih pozicija.

Vodio je Denver od samog starta, gledali smo duel Nurkića i Jokića, nekadašnjih saigrača upravo u Denveru, a Srbin je bio daleko bolji u ovom duelu, Nurkić nije imao rešenje za njega.

Moramo napomenuti da je Denver stvarao prednost sa samo osam igrača danas, igrali su bez nekoliko bitnih košarkaša poput Farida, Mudiaja, Milsapa, Ernangomeza. Na drugoj strani nije bilo povređenog Lilarda koji će propustiti i meč protiv Lejkersa.

Prednost je od početka druge četvrtine do početka poslednje deonice bila oko 15 poena za Denver, spustili su domaći na -10, pokušali da se vrate u meč, ali su tada Nagetsi odličnom odbranom i serijom od 11:0 prelomili meč.

Jokić se ispromašivao u poslednjoj deonici, već u trećoj je imao 27 poena, u poslednjoj je samo pokvario sjajan procenat šuta koji je imao na kraju trećeg perioda.

Na kraju, Somborac je imao 27 poena, 9 skokova i 6 asistencija, ali i 2 blokade za čak 37 minuta. Odličan je bio i Vilson Čendler sa 21 poenom, bio je prilično agresivan danas. Kod Portlanda MekKalum 15 poena, ova ekipa nije ista kada nema Lilarda.

Ova pobeda je prva pobeda Nagetsa u Portlandu od 2013. godine.



Veliko iznenađenje je viđeno u Teksasu, Hjuston je izgubio na svom parketu od Klipersa, izgleda da ni oni nisu ista ekipa kada nemaju plejmejkera, Krisa Pola.

Hjuston je vodio prvo poluvreme, na početku treće deonice su imali i +15, ali je vrlo brzo od 67:52 na semaforu bilo 74:74. Meč je prelomljen u poslednjoj deonici, Harden nije mogao sam da se nosi sa sjajnim Klipersima ove večeri.

Harden je bio neverovatan, 51 poen, 4 skoka i 8 asistencija, Erik Gordon 28 poena. Kod gostiju klupa je donela pobedu, Vilijams 32 poena, Ostin Rivers je imao 36 poena, Džordan 15 poena i 20 skokova.

Šteta što nismo gledali duel Pol-Teodosić, drugačija bi to utakmica bila.

Uzbudljiv meč između Pistonsa i Niksa, na smom parketu su u Detroitu slavili domaći sa 104:101, Tobijas Heris je ubacio 24 poena, Dramond je imao 18. Porzingis je povratio samopouzdanje, ali to nije bilo dovoljno za pobedu gostiju iz Njujorka. Letonac je imao 29 poena, Kanter je dodao 22.

Ras Vestbruk je junak Oklahome.

Gledali smo neizvestan meč do samog kraja protiv Atlante koja je nastupila bez Šredera, gosti su se sjajno držali u ovom meču sve do poslednje sekunde kada je Vestbruk uzeo stvari u svoje ruke i pogodio trojku za pobedu.

Meč je završio sa 30 poena i 15 asistencija, Entoni je dodao 24, Pol Džordž 17. Italijan Belineli najbolji u redovima Houksa sa 27 poena.


Kevin Durant nastavlja da teroriše svoje protivnike ove sezone, postigao je 33 poena u pobedi Golden Stejta nad Lejkersima u meču gde nismo gledali Stefa Karija. Odličan je bio i Bel sa 20 poena, Tompson je dodao 16. Gosti koje su predvodili Kuzma sa 27 i Bol sa 24 su gubili čitav meč, bilo je i preko 20 poena prednosti, pa poraz od šampiona rezultatom 113:106 nije tako strašan.

Majami je solidan ove sezone, dokazali su to i u meču protiv Dalasa iako su igrali bez Vajtsajda i Dragića. Domaći su vodili čitav meč, Dalas je uspevao da sustigne njihovu prednost u poslednjoj četvrtini, bilo je 84:82, ali se sve brzo vratilo u korist Majamija koji je serijom 8:0 prelomio meč.

Elington i Ričardson su izbili u prvi plan, prvi je imao 28, drugi 24 poena. Kod Dalasa Ferel 23 poena, Novicki 20.

Kazins, Dejvis i Holidej su "ugasili" Medžik, Orlando nije imao isti broj raspoloženih igrača kao Pelikansi iz Nju Orleansa. Gosti su od samog starta dominirali, imali i preko 25 poena prednosti u poslednjoj deonici, i Orlando je na kraju dobro prošao.

Kazins 26 poena, Dejvis 20, Holidej 24, a na drugoj strani Simons 22 poena, Nikola Vučević 21 poen uz 8 skokova i 2 asistencije.

Kazins je i "lomio kičmu" Vučeviću, pogledajte naredni snimak.


Bruklin je razbio Vašington, prednost je konstantno rasla i rasla, niko nije mogao da zaustavi rezerviste Bruklina koji su bili veoma raspoloženi večeras. Bilo je i preko 30 poena prednosti, pobednik se znao mnogo pre kraja utakmice.

Holis-Džeferson je imao 21 poen, Levert 17, Kerol, Dinvidi i Stauskas po 15. U Vašingtonu skoro niko vredan pomena, Oubre je bio najefikasniji sa 13 poena.

Još jedna neizvesna utakmica je viđena u Milvokiju gde su domaći dočekali Šarlot, lomio se rezultat do samog kraja, na minut do kraja Kaminski je izgubio loptu, ukrao je Antetokunpo i pogodio za 108:104, kasnije je sve bila rutina domaćih. Midlton jabolji kod domaćih sa 28 poena, Antetokunpo je imao 26, Bledšo 24. Kemba Voker na drugoj strani najbolji sa 32 poena.

Evo i svih rezultata:

Detroit - Njujork 104:101
Orlando - Nju Orleans 97:111
Bruklin - Vašington 119:84
Hjuston - LA Klipers 118:128
Majami - Dalas 113:101
Mivoki - Šarlot 109:104
Oklahoma - Atlanta 120:117
Portland - Denver 85:102
Golden Stejt - LA Lejkers 113:106


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke