Surovi Džordan: "Dva vrhunska tima, ostalo smeće"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.10.2017.
13:49
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva najava nove NBA sezone od strane vlasnika Šarlot Hornetsa i jednog od najvećih svih vremena u svetu košarke.

Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast, File
Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast, File

Povezane vesti

Minulo leto poslužilo je NBA ekipama da popune rupe u svojim rosterima i oforme ekipe sa kojima će dočekati novu sezonu.

Bilo je ponovo "rokada" koje su pojedincima omogućile da se priključe timovima koji konkurišu za najviši plasman u najkvalitetnijoj ligi na svetu, a to je trend koji Majkl Džordan ne podržava.

"Ukoliko gledamo sa stanovišta kompetitivnosti lige, smatram da takve stvari ne donose ništa dobro. Došli smo u situaciju da imamo dva vrhunska tima i ostalih 28 koji će biti smeće", objasnio je najveći svih vremena.

Jasno, "jurenje za prstenom" postaje odlučujući faktor za igrače u zenitu karijere, a sve je više veterana koji pristaju na manje novca kako bi karijere završili sa šampionskim prstenom na ruci.

Sa poslovne tačke gledišta biće sve teže da Adam Silver zadrži "mir u kući" jer će uvek neko biti nezadovoljan zbog činjenice da igrači krče put ka izlasku iz ugovora na ovaj ili onaj način, a vernost nije nešto što može da se kupi novcem.

Nova sezona u NBA ligi startuje 17. oktobra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Friday, 13.10.2017
15:22

Zacepice vam Boston svima usta

avatar
Phenomenal
Friday, 13.10.2017
14:11

Nzm, ja vise postujem kad neki igrac predje u neki klub da juri titulu (prsten) za manje para nego da bude daleko najplaceniji sa max ugovorom neke fransize a ona jedva i to pitanje dal moze do playoff-a. Na kraju svake karijere se najvise broje trofeji... Mozda u nba to nije bas tako...

avatar
Ton4i
Friday, 13.10.2017
19:15

Njujork godinama unazad bio tim sa velikim platama,a neretko su sezone zavrsavalli medju najgorima...

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 15.10.2017
16:13

To sve zavisi od slucaja do slucaja....Npr fantasticno je sto je igudala posao u GSW da bude sesti covjek iako je mogao da trazi da negdje bude prvotimac a mozda i glavni igrac....Ali jedan Durant koji vec uz sebe ima Westbrooka,koji je zamalo izbacio gsw u seriji punoj tenzije,posle mjesec dana potpise upravo za taj gsw je nekako previse kmezavo i bljutavo...Nije problem neka smanji platu pa dovede nekog top igraca u Oklahomu,ali da tako nonsalantno predje u direktnog rivala da osigura sebi titulu,a niko mu nije osporavao da je u top 5 igraca lige,je previse easy,to je gadno nekako...Isto je gadno bilo kad je Lebron presao u Majami,ali opet donekle su to i on i bosh u isto vrijeme uradili pa opet postoji iluzija neke gradnje tima tu,dok je Durant na potpuno gotov proizvod stigao...izgubi se malo na draži pobjede u toj situaciji,i taj prsten koji ima nema istu draz koju bi imao u oklahomi...Njemu je svakako svejedno zelio je prsten dobio ga je...Ali ja ne gledam kosarku iz njegove perspektive nego navijacke,a kosarka je igra 5 na 5 u kojoj samo jedan igrac moze da ima vise nego kljucnu ulogu,i zato smo mi svi navijaci kosarke uvijek vise voljeli te zadrte ubice pune inata,nego ljude koji ostavljaju ekipu na cjedilu da bi osvojili prsten u ekipi u kojoj apsolutno bilo koji igrac lige moze da ga osvoji...Pa Stimac da ode u GSW mogao bi da osvoji prsten a ne Durant