Superstar Jokić se sudario sa Lebronom, njegova izjava podelila Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 26.10.2018.
08:43
Izvor: Sportske.net

"Kralj" Džejms dobio prvi meč u Holivudu, dobra partija Jokića, ali se više pričalo o njegovoj izjavi pre meča nego o samoj utakmici. Oklahoma i dalje bez pobede, za Detroit najbolji start u deceniji...

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Denver je stao, prvi put u sezoni i to protiv tima sa kojim se praktično spremao za početak uz dva predsezonska meča. Lejkersi su dobili prvi put sa Lebronom kod kuće, podigao je "Stejpls Centar" na noge, 28 poena, po 11 skokova i asistencija, domaćin je u finišu okrenuo rezultat.

Naime, poslednjih šest minuta rezultat je bio 23:8 za domaće koji su tako priveli meč kraju. Nikola Jokić je stigao do četvrtog dabl-dabla u sezoni, 24 poena, 11 skokova, u trećoj četvrtini je igrao sjajno, pomogao da se Denver odlepi, ali kako reče njegov trener Meloun, kada je Lebron na drugoj strani pobeda nikada nije zagarantovana. Oba tima su šutirala oko 50%, ali Denver je pogodio samo 6 trojki iz 23 pokušaja, uz to napravili su 19 grešaka, Jokić je prodao šest lopti.

Inače, gotovo više pažnje od utakmice koja je bila prenošena u udarnom terminu izazvala je izjava Jokića da Šakil O'Nil ne bi mogao da ga čuva, pa se sadda više priča o tome nego o samom meču.

Jedni tvrde da bi ga Šek razbio, da su sudije puštale čvršću igru, da bi fizička dominacija sprečila Jokića da radi stvari koje radi sada, oni drugi da je O'Nil imao probleme protiv već starog i povređenog Sabonisa, a da je Jokić igrač sa istim smislom za igru, plus mnogo pokretljiviji od legendarnog Litvanca.

Oklahoma je i dalje bez pobede, savladao ih je Boston kod kuće. Al Horford je ubacio 19 poena, imao 9 skokova, Vestbruk 13 poena, 15 skokova, 8 asistencija, ali se ispromašiivao, njegov tim je imao očajne procente šuta, u večeri u kojoj je Boston takođe bio daleko od svog potencijala, ali imao dovoljno snage da dobije meč. Delovali su očajno u prvom poluvremenu, ali onda odigrali sjajnu treću četvrtinu i posao priveli kraju. Na poluvremenu su gubili 16 razlike, istopili minus u nastavku, Vestbruk je odgovornost preuzeo na sebe, ali malo to vredi, očajan start Tandera.

Ovoga puta Nikola Vučević sa 24 poena i 11 skokova nije bio dovoljan, Portland je napunio koš Medžika do vrha i odneo pobedu sa Floride. Lilard je sipao sa svih pozicija, 41 poen, Nurkić 18, uz 10 skokova i 3 blokade. Zanimljivo Lilard je promašivao u prvom poluvremenu, ali je onda igrao kao posednut, napravio veliku prednost, dok se odmarao, domaćin se spustio na jedan posed, ali čim su Lilard i MekKolum ušli u igru, stvari su se vratile na svoje mesto.

Detroit je ostao perfektan, četiri pobede na startu, Kavsi imaju pet poraza. Dramond je ubacio 26 poena, imao 22 skoka, Grifin dodao 26 poena, 10 skokova, ovo je za Pistonse najbolji start u dekadi. Dvejn Kejsi bivši trener Toronta je očigledno potpuno razbudio ekipu koja deluje mnogo gladnije nego prošle sezone. Kavsi su se držali dobro, ali ovom timu fali vođa, igrali su bez Kevina Lova, očigledno, biće ovo sezona suza posle odlaska Lebrona.

Rezultati:

LA Lejkers - Denver 121:114
Oklahoma - Boston 95:101
Orlando - Portland 114:128
Detroit - Klivlend 110:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludjak
Friday, 26.10.2018
11:08

u tom okrsaju, 40 poena sekil. 40 poena jokic, jedan drugog ne bi mogli cuvati....

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 27.10.2018
09:31

Jokic ovo rekao u sali,video sam intervju. Neki se popalili i vec ga pljuju...