Superliga - "Teror" Zvezde i Mege, poraz Metalca

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 08.05.2016.
20:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde su danas bez ikakvih problema slavili pobedu protiv Tamiša. Dobra igra i Mega Leksa u meču sa Konstantinom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nema sumnje, ekipe koje su igrale Jadransku ligu neće imati problema sa ekipama koje su došle iz KLS-a, osim sa FMP-om.

To je juče pokazao Partizan koji je slavio sa 102:79 protiv Borca, a pokazali su i Mega Leks i Crvena zvezda pobedama nad Konstantinom, odnosno nad Tamišom.

Zvezda je u dvorani "Aleksandar Nikolić" uspela da veoma brzo povede sa 14:7 i 16:9, prednost je do kraja četvrtine narasla i na 18:9.

Ova prednost se održavala sve do kraja prvog poluvremena kada je Jović prvo pogodio тројку, а zatim i Micić za 47:29.

Pogotkom Kinsija na početku treće deonice Zvezda stiže do +24, prednost je nastavila da raste do kraja za konačnih +40 - 94:54. Simonović je bio najefikasniji sa 15 poena, Dangubić je dodao 12, dok je Miler postigao 11. U Tamišu Vujović 11 poena.

Mega je slavila protiv Konstantina sa 93:63, pobeda nije dolazila u pitanje niti jednog trenutka, vodili su i sa preko trideset poena prednosti.

Na kraju veoma ubedljivo, Zagorac je imao 20 poena, Popović 18, igrao je i Aleksandar Rašić po prvi put za Megu, postigao je 5 poena. Na drugoj strani dvocifren samo Gudžić, 11 poena.

U poslednjem meču Metalac je na svom terenu izgubio od FMP-a sa80:84.

Nije bio dovoljan sjajni Jevtović koji je danas postigao 27 poena uz sjajan šut za 2 - 9/10, imao je 9 skokova, Jovan Novak je postigao 19 poena. Na drugoj strani Dobrić 25 poena, Čović 15 uz 11 asistencija. Košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u, Marko Tejić postigao je 14 poena.

Dakle, u Grupa A Crvena zvezda i FMP imaju po pobedu, dok u grupi B Partizan i Mega su na čelu tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymousss
Monday, 09.05.2016
01:27

Toliko o kvalitetu KLS-a, Crvena Zvezda je pregazila Tamis 40 razlike sa oko pola gasa, mozda tek 60% mogucnosti. Jadranska liga je daleko kvalitetnija i jos uvek poprilicno bolja opcija za razvoj igraca i konkurentnost timova u Evropi. Svake godine ista prica dok ne krene KLS i svi se uvere u kvalitet toliko zeljene lige. Ako se ABA cudom nad cudima jednog dana ugasi i ne formira se neka nova, slicna u regionu, Zvezda mora da se prikljuci VTB ligi recimo ili nekoj tako jacoj ligi, bez obzira na mogucu trogodisnju licencu, i opet nekim cudom ako se desi, prohodnoscu nase lige ka EL. Jednostavno nas sampion mora imati dosta jakih utakmica gde ce srpski talenti da dominiraju i da se pravilno razvijaju.

avatar
MarkoDjordjevic
Monday, 09.05.2016
00:38

Bice zanimljivo finale izmedju Zvezde i Mege, posebno ako Mega bude kompletna, tada necemo moci da taktiziramo. Dve najbolje ekipe u Srbiji, sa dva najbolja trenera i najboljim igracima. Spektakl u najavi.

avatar
PovratakraljaXXXVIII
Sunday, 08.05.2016
23:33

Nije crvena zvezda nego je crvena zvezda telekom. crvena zvezda je u poslednjoj utakmici protiv Tamiša izgubila ako me pamćenje ne vara :D