Superliga bez Partizana i Zvezde?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.04.2020.
21:03
Izvor: Sportske.net, Sportklub

Ali, ne do kraja...

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Narednih dana glavna košarkaška tema u Srbiji biće pokušaj da se dođe do kakvog-takvog konkretnog plana za započinjanje nove sezone u domaćoj Superligi.

Ova tema je u proteklih mesec dana bila u senci spekulacija o mogućem nastavku sezone u ABA ligi ili Evroligi, ali konkretnih termina još uvek nema, niti može da ih bude u aktuelnoj situaciji širom sveta.

Šta onda može da se predloži kada je Superliga u pitanju, kada bi ona mogla da počne i u kom formatu bi mogla da se igra?

Na to pitanje pokušao je da odgovori Leon Deleon, direktor takmičenja KLS u razgovoru za ''Sportklub''. Tom prilikom on je otkrio da se razmišlja i o varijanti da Zvezda i Partizan ''preskoče'' ligaški deo sezone u Superligi.

''Predložio sam da se od 1. ili 2. juna do kraja meseca odigra Superliga, ukoliko se ne budu igrali Evroliga, Evrokup i ABA liga, gde učestvuju Partizan i Zvezda, a ako se ta takmičenja nastave, večiti rivali ne bi učestvovali u Superligi.

Predlog je da se oni priključe u plej-ofu, a da prvaci dve grupe Superlige od po pet klubova budu dva druga tima u doigravanju.

Polufinale doigravanja bi se igralo odmah u julu, ako bi bilo slobodno, što je malo verovatno, ili u septembru. Što kasnije, recimo od 5. do 20. septembra jer moramo u vidu da imamo i Superkup ABA lige koji je prošle godine bio negde u tom terminu'',
objasnio je on, ali i dodao da smatra kako je još uvek preuranjeno za određivanje bilo kakvih datuma.

Pomenuti predlog je izneo na zahtev Ministarstva omladine i sporta, a u četvrtak bi trebalo da se zna epilog razgovora sa Ministarstvom.
-
Bonus 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke