Sumnjali ste u Zvezdu? Šampionski odgovor u Zadru!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.11.2017.
19:49
Izvor: Sportske.net

Zvezda slaba u prvom i furiozna u drugom poluvremenu, za novi trijumf u ABA ligi.

ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin
ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici devetog kola ABA lige, Crvena zvezda je, zahvaljujući mnogo boljoj igri u drugom poluvremenu, ubedljivo trijumfovala na gostovanju ekipi Zadra, rezultatom 88:76.

Ovo je Zvezdina sedma pobeda, a Zadar je pretrpeo šesti poraz ove sezone u ABA ligi.

Crvena zvezda nije dobro ušla u ovu utakmicu, Zadar je tokom najvećeg dela prvog poluvremena imao vođstvo, predvođen raspoloženim Špraljom.

Uvodne minute meča obeležio je i prekid izazvan kvarom na semaforu. Ipak, desetak minuta kasnije problem je rešen i utakmica je nastavljena, a ono što ju je pratilo jesu i sramne poruke sa tribina, poput ''Ubij Srbina''.

Zadrani su vođstvo održavali do 15. minuta meča, odnosno sredine druge četvrtine, kada je Bjelica pogodio trojku za 35:34, a odmah zatim je Dobrić odveo Zvezdu na ''plus tri'' - 37:34.

Posle tehničke greške dosuđene Antiću, Zadar u finišu poluvremena  uspeva da vrati vođstvo i da na poluvreme ode rezultatom 45:42 u svoju korist.

Na početku drugog, domaći su poveli i sa 49:44, ali onda kreće Zvezdina furiozna serija! Zadrani u tim trenucima nisu znali šta ih je snašlo, crveno-beli su ih zasipali trojkama i ekspresno uvećavali svoju prednost, a ova serija aktuelnog šampiona završena je posle 17 uzastopnih poena, za vođstvo 61:49!

Međutim, domaći su samo nakratko došli do daha, raspucali su se i Ročesti, Bjelica, kapiten Lazić, pa je početkom poslednjeg kvartala Zvezda stigla i do ''plus 21'' - 75:54!

Delovalo je da Zadrani više nemaju čemu da se nadaju, ali domaći uspevaju da na oko četiri minuta pre kraja smanje na osam poena zaostatka - 78:70.

Bjelica potom uzvraća svojom četvrtom trojkom na ovom meču, Zvezda je vratila dvocifrenu prednost i do kraja meča nije bilo rezultatske neizvesnosti.

Milko Bjelica bio je najefikasniji u Crvenoj zvezdi mts sa 20 poena (4/5 za tri), Ročesti je upisao 14, a Feldin se zaustavio na 13 poena.

U Zadru najbolji Nouls sa 17 i Bostik sa 14 poena.
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BojanMC
Tuesday, 21.11.2017
11:33

Sumnjamo i dalje. Tj ne da sumnjam vec znam da ce ova sezona biti ocajna. Na zalost, svaki malo bolji poznavalac kosarke to vidi.

avatar
salencije
Tuesday, 21.11.2017
08:38

Šampionski ihaaaaa,nema šta vrhunac igre,haahaha

avatar
Stefan Lazović
Monday, 20.11.2017
23:20

Kec protiv baskonije

avatar
GlasRazuma
Monday, 20.11.2017
21:33

Sem pobede u Zadru,nista nije vredno pomena !!! Cak sta vise,itekako bi mogle da se iznose kritike na racun igre,koja je u pojedinim trenucima izgledala vise nego zalosno !!! Odbrana je katastrofalno losa i mucno je to za gledanje posle one odbrane na koju nas je navikao Dejan Radonjic u nekoliko godina unazad. Da ti Zadar ubaci nepunih 80 poena je stvarno tuzno. Sto se napada tice,to je posebna prica...tragikomika !!!! Ako je ovo Alimpijevicevo shvatanje kosarke,a verujem da jeste (jer u protivnom ne verujem da bi igraci smeli ovo raditi),on je covek na pogresnom mestu....Ovakvo ispucavanje trojki retko gde moze da se vidi !!! pa Zeljko Obradovic bi polovinu ekipe oterao u svlacionicu kada bi mu trojku sutirao ko god pozeli i iz bilo koje poyicije !!! Reket ne postoji, to je za nas misaona imenica....igra u reketu je jedna velika nula. U ofanzivnom skoku imamo problem jer nam igraci 4 i 5 vise na liniji za tri....sve u svemu,ovo je neka nova zvezda,i ako se ne dovedu tri ozbiljna igraca,postacemo jedan konkurentan ABA ligas i nazalost nista vise od toga !!! Veliki sam zvezdas i sve ovo mi tesko pada,ali na zalost to je realnost !!!

avatar
Old_school
Monday, 20.11.2017
20:54

Ljudi ovo ne lici ninasta. Koliko god imam razumevanja za nov tim, trenera, ali minosim suta za tri poena, igre nemamo. Ako sut ne krene, desavaju se CSKA, Oli, Brose... Igramo.kao Partizan kojem se smejemo, trci i pucaj. Nama raspali Zadar daje 80 koseva?! Iz reketa nemamo 10 koseva po utakmici. Sta ih Alimpije uci na treningu, evo se pitam. Ne ide, seci dok nije kasno...

avatar
Monday, 20.11.2017
22:50

Tako je. Tim je los. Meni se ni jedan trenutni stranac ne dopada. Trener je tek neiskusan! Rochestie je slab, Feldin na neku foru ubode 10+ poena a onaj Lesor je za drugog centra u ozbiljnoj ekipi. Da je Radonja ostao verovatno bi na iskustvo igrali bolje ali cisto sumnjam da bi smo briljirali. Zadar koji ima 6 vezanih poraza nam daje 80 poena a mi u EL poslednje dve tekme ukupno dadosmo 118? To je za smenu. Nemamo igru....kretnju...igraca koji bi pokrenuo ostale itd. Slabo je to ove sezone....slabo.

avatar
Old_school
Tuesday, 21.11.2017
08:08

Ne mislim bas da nemamo igrace, tj.strance. Rochesti je po meni najbolji stranac koji je igrao kod nas, ali mu fali malo razigravanja ekipe. To treba trener da ga isforsira. Feldin jos malo da pojaca i imace konstantnih 15+ na svakoj tekmi sto je vise nego ok. Lesor je veliki potencijal, ali prilicno neiskusan, kao i Jovanovic, posebno protiv EL centara koji imaju 10+ sezona u EL ili NBA. Problem su po meni bekovi Dangubic,Dobric,Lazic koji ne mogu zajesno da predju 10 poena, a u odbrani nisu ni blizu proslogodisnjih nastupa. I drugi plej. Kojeg jednostavno nemamo.

avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 21.11.2017
07:21

Brate,ajde sve ali sta Rocesti treba da uradi da bi ti kazao da je dobar??? Odlican igrac

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Tuesday, 21.11.2017
03:09

rocesti slab?kraj price,predji na hokej

avatar
zdenkomen
Monday, 20.11.2017
20:54

Zvezda ima dovoljno dobar tim za borbu u ABA ligi, možda i osvoji trofej, ali za Evroligu nema. Možda uz nekog boljeg trenera na duži period i da se tim ne menja bar godinu dana.