Sudijski propust o kojem bruji NBA liga, Lilard spreman na kaznu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.02.2020.
19:19
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta je "promaklo" sudijama.

Beta/AP Photo/Rick Bowmer
Beta/AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Sinoć je Juta uspela da savlada Portland Trejl Blejzerse nakon preokreta i uprkos sjajnoj partiji Demijana Lilarda, koji je Džezerima ubacio 42 poena.

Ipak, čini se da bi sve bilo drugačije, da sudije nisu imale jedan veliki propust u finišu.

Naime, pri vođstvu Jute na 19,5 sekundi do kraja, Lilard je uzeo loptu na sredini terena, proleteo je kroz odbranu Jute, da bi ga na kraju izblokirao Rudi Gober.

Nakon njegovog šuta ostalo je 10 sekundi do kraja, a sudijama su promakle dve očigledne stvari.

Najpre, nema sumnje da je nad Lilardom pri polaganju bio prekršaj, a još očiglednije je da je lopta nakon što ju je plej Portlanda izbacio dodirnula tablu, da bi je tek potom Gober zakačio i sprečio da uđe u koš. To se prema pravilima piše kao koš, u ovom slučaju kao dva poena za Trejl Blejzerse, a pritom je Lilard trebalo da dobije i dodatno slobodno bacanje.



Sam košarkaš je potpuno pobesneo nakon utakmice,a zvaničnici NBA lige su se oglasili saopštenjem u kojem tvrde da sudije nisu gledale ponovljeni snimak, jer se on u slučaju "goltendinga" gleda samo kada jedan od arbitara proceni da je protivnički igrač dirao loptu u silaznoj putanji i oglasi se povodom tog prekršaja.

Takođe su i priznali da su nakon utakmice utvrdili da je napravljen propust i da su Lilardovi poeni morali biti priznati.

Sam košarkaš Portlanda je bes iskazao i na društvenim mrežama, prokomentarisao je pomenuto saopštenje.

"Nećemo da slušamo ova sra***", napisao je Lilard.




Na komentar jednog od svojih pratilaca da će zbog ovakve objave biti kažnjen, popularni "Dejm Dola" je napisao sledeće: "Imam puno novca".




Dakle, besan je i spreman da prihvati posledice, a kako i ne bi bio, igra fenomenalnu košarku u poslednje vreme, a Trejl Blejzersima svaki trijumf itekako puno znači u borbi za doigravanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke