Sudije na tapetu jer su gurale Voriorse

Autor: Boban Filipović
utorak 29.05.2018.
15:02
Izvor: Sportske.net

Kritike samo pljušte i nisu neosnovane.

EPA-EFE/MONICA M. DAVEY
EPA-EFE/MONICA M. DAVEY

Povezane vesti

U košarkim krugovima preovladava gledište da je Golden Stejt imao " vetar u leđa" jutros u majstorici u Hjustonu.

Skreće se pažnja da je najbolji igrač Roketsa Džejms Harden imao izuzetno loš tretman kod arbitara.

'Bradonji' sudije nisu svirale ono što mu obično sviraju, ponekad doduše i na ime.

Poznato je da on "na foru" iznuđuje faulove prilikom šuta za tri poena, ali jutros ga sudije nisu "šljivile".

Nisu dosuđena dva čista prekršaja nad njim prilikom šuta za tri poena u drugoj četvrtini, kouč D'Antoni je tada burno protestovao, bio je apsolutno u pravu, bili su to oni faulovi koji se vide "iz aviona".

U trećoj četvrtini još jedna takva situacija, Harden je pogodio trojku uz faul Tompsona, a arbitri presudili da je faul bio pre šuta!


Osim "nepravde" prema Hardenu, arbitri su tolerisali tzv. pokretne blokove 'Ratnika' nakon kojih su Kari, Durent i Tompson dobijali idealne uslove za šut.


DeMarkus Kazins, Džeremi Lin i nekolicina novinara koji prate NBA su se posle majstorice oglasili na tviteru i ocrnili suđenje.


Međutim, valja dodati da su Hjuston Roketsi užasno šutirali trojke (7/44), da u drugom poluvremenu nisu pogodili nijednu osim one gorepomenute Hardenove pod faulom koja nije priznata. Stoji da su sudije bile naklonjenije šampionu, ali kada promašite 27 trojki u nizu u sedmoj utakmici konfrenecijskog finala, kada imate +15 u drugoj četvrtini, a treću izgubite sa 33:15, onda nije realno da odete u veliko finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Tuesday, 29.05.2018
20:44

Mogu pricati sta hoce poslednja dva meca Gsw je dobijao jer je i trecu i cetvrtu cetvrtinu su odigrali vrhunski i sasipali ih 35-18 a to sto Harden uzima najteze suteve za 3 poena step bekove i pritom ne zeli da pogodi trojku nego sam sebi otezava sut i trazi kontakt i 3 bacanja to je druga stvar,divlja ekipa Houston 27 promasenih trojki zaredom govori.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 29.05.2018
18:46

Sudjenje je bilo jedno od najpodlijih i najsramotnijih koje sam video u košarci svih ovih godina koliko je pratim a to je prilično dugo.. Definitivno je postojala namera da se Hjuston pokrade! Da je iole bilo pošteno sudjenje ono djubre Grin ne bi ni igrao drugo poluvreme a kamoli ceo meč, toliko prekršaja i nesportskih da to nije normalno, sramota.. Ovde pojedini pričaju o Hjustonu, pa taj Hjuston je na najbolju igru došao do finala zapada, zasluženo dok ovi plastičari već tri od četri sezone na sudjenje idu u finale NBA.. Ima Boga, pokopaće ih životinja Kralj!

avatar
BratCescFabregas#4
Wednesday, 30.05.2018
15:35

Lebronovac, gubite 4-0 ;)

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 29.05.2018
17:28

Kakve veze ima ocajan sut za 3 kada su izgubili samo 9 razlike,a pokradeni su za preko 20 poena? Sta da rade,kada ovi dodju i udaraju do mile volje i ne budu faulovi,mogu samo sutirati za 3.

avatar
mosala1983
Tuesday, 29.05.2018
16:53

Ово за тројке нису у праву. То фејк фолирање приликом шута треба казнити, пар пута ми је било грозно да гледам како Харден добија три бацања због фолирања приликом шута за три, нешто слично као флопинг што је Дивац радио, а што је такође било бљутаво. За покретан блок су у праву, то су лоше одсудили.

avatar
MladoKolonac
Tuesday, 29.05.2018
17:02

Jutros su stvarno sve bili faulovi, pljeskali su ga po ruci pri šutu da su i komentatori bili u fazonu kako ovo može da ne bude faul. Ova trojka faul-koš što ima video je kriminal što je suđen faul na zemlji. Obilo mu se o glavu što je to zloupotrebljavao kao onom čobaninu iz bajke što viko vuk, vuk, pa kad je stvarno naišao vuk niko ga nije fermao.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 29.05.2018
16:51

Hjuston je tim kojem je sva filozofija kako sutnuti za tri

avatar
Gusttavo
Tuesday, 29.05.2018
15:48

Lepo receno na kraju, dzabe sudije krive kad gadjas trojke 7/44 ..

avatar
Blackmamba24
Tuesday, 29.05.2018
15:37

A jel ti lepo Bradonja kad napravis 6 koraka do kosa

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 29.05.2018
15:13

Pokretan blok??? Pa trebalo je još i da svira Hardenu faul za povlačenje....samo on nemoj da se žali na suđenje....