Stvari se komplikuju - Evo kako sada Srbija može do Mundobasketa

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
20:03
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" nisu iskoristili prvu "meč loptu", ali je za utehu to što još uvek drže sudbinu u svojim rukama.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Propustila je košarkaška reprezentacija Srbije šansu da kolo pre kraja kvalifikacija overi plasman na Svetsko prvenstvo, a samim tim je sebi zakomplikovala život.

Finska je u Talinu slavila rezultatom 71:70 i tako sprečila "Orlove" da još danas izvade vizu za Kinu, a sada će i čitav posao biti nešto komplikovaniji.

Srbija i dalje drži sudbinu u svojim rukama, ukoliko u nedelju savlada Izrael ići će na Svetsko prvenstvo bez obzira na ostale rezultate.

"Orlovi" bi do plasmana na Svetsko prvenstvo mogli i drugim putem, odnosno čak i u slučaju još jednog poraza, ali će za to morati da se sklope kockice.

Od Gruzije imamo bolji međusobni skor, pa ćemo u slučaju istog broja pobeda i poraza biti u prednosti, a to znači da Gruzini moraju da izgube još najmanje jedan meč. Večeras gostuju Grcima, u poslednjem kolu dočekuju Estoniju.

Tu je i selekcija Izraela koja nas je dobila u prvom meču i ako to učini i u poslednjem kolu nećemo imati bolji međusobni skor. Zbog toga je od presudnog značaja da Izrael danas izgubi od Nemačke jer nas u tom slučaju sasvim sigurno čeka plasman na Svetsko prvenstvo.

Ukoliko Izrael večeras savlada Nemačku imaće pobedu manje od Srbije, tako da u poslednjem kolu "Orlovi" moraju da dobiju Izraelce!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Friday, 22.02.2019
13:13

Možemo na SP i porazom manjim od 22 poena protiv Izraela, uz pobedu Gruzije nad Estonijom.

avatar
mosala1983
Thursday, 21.02.2019
21:31

Ђорђевић је избором "играча" донео пораз. Озбиљан проблем пред озбиљнију екипу Израел.

avatar
Мирослав Новаковић
Thursday, 21.02.2019
21:25

Kad smo izgubili od Estonije, mislim da nema sta da radimo na Mundobasketu... Izostanak vaznih igraca je izgovor, sa ovakvom ekipom ne mozemo nista.

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 21.02.2019
21:10

evo ovako moze izbacite ovog jelovca i tea a dovedite marinkovica i velickovica pa igrajte kvalifikacije , ja neznam vise ko moze bre vise da podrzava saleta ,svaka cat njemu kao igracu ali trener nula , izgubio nekoliko dobijenih utakmica isti kao onaj tomic , kakav bre tepic pa zar on jos igra ,pa gagic ,mali apic za njega igracina