"Studentsko ludilo" zasenilo Bobija i Netse

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 07.04.2019.
08:52
Izvor: Sportske.net

Zbog polufinalnih mečeva NCAA odigrane samo dve NBA utakmice. Bobi dobar, ali pažnja Amerike usmerena na neverovatan rasplet u univerzitetskom šampionatu...

AP Photo/David J. Phillip
AP Photo/David J. Phillip

Povezane vesti

Bruklin je možda stigao i do ključne pobede u finišu sezone. Iskoristili su neigranje Adetokumba, ali i opuštenost Milvokija koji je pobedom u četvrtak protiv Filadelfije stigao do prvog mesta u ligi na kraju regularne sezone.

Netsu su odigrali sjajan meč, ubacili su 19 trojki, osmorica igrača bila su dvocifrena, tim je predvodio Rasel sa 25 poena i 10 skokova, Vert je ubacio 24, a veteran Džared Dadli odigrao odlično drugo poluvreme.

Sada je situacija za tim iz Njujorka odlična, oni su šesti, imaju kao Orlando skor 40-40, pola procenta prednosti nad Detroitom, 1.5 nad Majamije. Do kraja imaju još dva meča, s obzirom na bolji međusobni skor sa Medžikom i Pistonsima, Bruklinu je dovoljna pobeda i biće u plej ofu, prvi put od 2015. godine.

U drugom meču večeri, Filadelfija je dobila u Čikagu, Embid je ubacio 20 poena, imao 10 skokova, 5 asistencija, 3 blokade, jasno, Bulsi su bili lak plen za Sikserse. Bobi dobar, 10 poena, 7 skokova, samo jedna promašaj iz igre, odigrao je 10 minuta. Ovo je druga sezona u nizu da je Filadelfija stigla do 50 pobeda, prošle godine su igrali polufinale, ove očekuju možda i više. Završiće, po svemu sudeći kao treći na Istoku, imaju dve pobede prednosti u odnosu na Boston.

Noćas su odigrana samo dva meča, jer je na programu bilo univerzitetsko polufinale, saznali smo ko će igrati za pehar posle martovskog ludila. Džaret Kalver je posle loše utakmice proradio u finišu, postigao sedam poena u poslednja dva minuta, pa je Teksas uspeo da zadrži nalet Mičigen Stejta, pa će Teksas Tek u finalu igrati protiv Virdžinije. Oburn je već slavio pobedu, imali su dva poena prednosti, ali i onda faulirali Kajla Gaja na šutu za tri poena. Gaj koji je pogodio trojku sedam sekundi pre kraja je realizovao sva tri bacanja pored šokiranih "Tigrova", pa će se Kavalirsi boriti za titulu.

NBA

Čikago - Filadelfija 96:116
Milvoki - Bruklin 128:133

NCAA:

Virdžinija - Oburn 63:62
Mičigen Stejt - Teksas Tek 51:61

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke