Strašni Jokić, "ludi Srbin" ljut na igrače, "Obrva" brojao do 59!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 22.02.2016.
08:35
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić odigrao još jednu blistavu partiju u napadu, Greg Popović užasnut odbranom "Mamuza", Entoni Dejvis odigrao partiju sezone! Kobi se oprostio od Čikaga, Klivlend rasturio Oklahomu u meču koji je trebalo da bude poslastica večeri!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nakon slabije partije posle Ol-Star pauze, Nikola Jokić je bio sjajan u porazu Denvera od Bostona. Srbin je ubacio 23 poena, imao 13 skokova, 4 asistencije i 2 ukradele lopte, nije pomoglo, pobeda je pripala "Keltima". Nagetsi nisu našli rešenje za Ajseju Tomasa koji je pogađao kad je bilo najpotrebnije, a u prvom poluvremenu je napravio 10 od ukupno 12 asistencija. Problem domaćih bile su greške, napravili su ih 24, uz to su primili 60 poena u reketu. Odbrana je delovala očajno i to je presudilo.

Jusuf Nurkić je ubacio 4 poena, Lovernj se za nešto više od 2 minuta nije upisao.



Očekivana pobeda San Antonija u Arizoni, ali nije bilo lako kako se pretpostavljalo. Sansi su pokazali zube, no kvalitet gostiju je presudio. Ovo je najbolji start Sparsa u istoriji, tačnije najbolja regularna sezona, nikada ranije nisu imali 47 pobeda u 56 mečeva. Pati Mils je sasuo šest trojki za ukupno 21 poen, Oldridž uz 19 poena, imao 10 skokova. Naš Marjanović nije igrao, a Greg Popović je i pored pobede ljut zbog odbrane svojih "mamuza", kaže da izgledaju kao tim iz razvojne lige. Leonard je povređen, to se verovatno odražava i na defanzivu, mada su previše dopustili slabim Sansima. Mirza Teletović je ubacio 14 poena za Feniks.

U derbiju je izostala neizvesnost, Kavsi su rasturili Oklahomu, izgleda da se promena trenera isplaćuje, igraju mnogo efikasnije mečeve. Kevin Lov je blistao sa 29 poena, ovo je bila peta pobeda u nizu za tim iz Ohaja.  Lebron je uz 25 poena, imao 11 asistencija i 7 skokova, na drugoj strani Durant 26 poena, Vestbruk 20, uz 11 asistencija, skok mu je nedostajao za tripl-dabl. Problemi gostiju se nisu odrazili, Kajri je presedeo prvu četvrtinu, nije se osećao dobro, Šumpert i Mo Vilijams nisu ni igrali.

Junak večeri je Entoni Dejvis. Ubacio je 59 poena, ne samo sopstveni rekord, već i rekord franšize, uz to imao i 20 skokova, praktično je sam dobio Detroit. On je pogađao sve, u poslednjoj četvrtini je ubacio 19 poena. Ovo je rekord "Oburn Hilsa" srušio je Lebrona koji je pre nekih osam i po godina u plej ofu Pistonsima ubacio 48 poena. Jedini ljudi od 1983. koji su imali više od 50 poena i 20+ skokova su Šek O'Nil i Kris Veber. U senci ove fantastične partije ostao je Redži Džekson koji je na drugoj strani ubacio 34 poena za Pistonse.

Indijana je napravila 21 grešku i preživela na Floridi, Monta Elis i Pol Džordž su doneli pobedu protiv Orlanda, njihov tim je u prvom delu izgubio loptu čak 17 puta, ali Medžik to nije uspeo da materijalizuje, bilo je nerešeno nakon prvog poluvremena. Vučević je uz 19 poena imao i 13 skokova.

Kemba Voker je predvodio Hornetse sa 28 poena do pobede u Bruklinu, Netsi su se nakon trijumfa u gradskom derbiju vratili u prosečnost. Bruk Lopez je imao 16 poena i 10 skokova, na drugoj strani, odličan povratnik Džeferson. "Veliki Al" je uz 18 poena imao 7 skokova, povreda je prošlost, Šarlot će biti opasan u nastavku sezone.

Reptorsi čuvaju svoju "tvrđavu" u Kanadi, osma uzastopna pobeda Toronta na domaćem terenu, žrtva su bili "Grizliji". Dobili su Memfis njihovim oružjem, odbranom, DeRozan je ubacio 21 poen, Lovri 18, ovo je bila prva utakmica za Toronto kod kuće posle tri nedelje. Pokazalo se staro pravilo, čim protivnika spuste ispod 40% šuta, dobijaju bez problema.

Džahil Okafor je ubacio 31 poen u Teksasu, ali to nije pomoglo Siksersima, Dalas je bio prejak, ubacio im je 129 poena. Mavsi su bili na +30, baš jedna ovakva pobeda im je bila potrebna nakon pet poraza u poslednjih šest mečeva. Ves Metjus je ubacio 21 poen, svih 12 igrača se upisali, 6 ih je bilo dvocifreno.

Portland igra sjajno, nakon što su rasturili šampiona dobili su Jutu i odmakli "Džezerima". MekKolum je ubacio 31 poen, njegova dva bacanja su u finišu overila trijumf za Blejzerse, imaju skor 29-27, svako ko kaže da je očekivao ovako nešto nakon što su ostali bez četiri ključna igrača, jednostavno ne govori istinu. Portland je sedmi na tabeli, imaju pola pobede manje od Dalasa, plasman u plej of bi bio fantastičan rezultat.

Kobi se oprostio od Čikaga i svog velikog prijatelja Gasola, Bulsi nisu dozvolili iznenađenje, Derik Rouz i Mur su postigli po 24 poena, a "Junajted Centar" je ovacijama ispratio Brajanta. On je postigao 22 poena, držao je goste u igri, ali je u finišu Čikago pojačao ritam i ubeležio pobedu. Kobi inače obožava Čikago, jasno zbog svog idola Džordana. Prisetio se da je u ruki sezoni 1996. na ovom istom mestu igrao protiv Džordana i u prvom kontaktu ispao smešan, MJ ga je prošao i zakucao.

U jednom trenutku noćašnjeg meča, navijač je zamolio Kobija da zakuca.

"Brate, da mogu ja bih to uradio", odgovorio je legendarni košarkaš.

Rezultati:

Detroit - Nju Orleans 106:111
Oklahoma - Klivlend 92:115
Denver - Boston 101:121
Feniks - San Antonio 111:118
Orlando - Indijana 102:105
Bruklin - Šarlot 96:104
Toronto - Memfis 98:85
Dalas - Filadelfija 129:103
Čikago - Lejkersi 126:115
Portland - Juta 115:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke