Stranci su prava pojačanja, Zvezda rutinski sa Mornarom!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.10.2017.
22:51
Izvor: Sportske.net

Šampion ABA lige pokazao je klasu odmah na startu.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

ABA liga se nastavila danas pobedom Mega Bemaksa protiv Cibone, a večeras je Crvena zvezda uspela da u hali Aleksandar Nikolić savlada i ekipu Mornara iz Bara sa 88:77.

Ekipa Dušana Alimpijevića je od samog starta nametnula svoj ritam, stranci koji su dovedeni kao pojačanja su se odmah pokazali kao igrači koji će nositi ovaj tim Crvene zvezde.

Povela je Zvezda vrlo brzo i sa 11:4, a tu prednost je održavala do kraja četvrtine kada je bilo 19:12. Odbrana je bila na jako visokom nivou, Crvena zvezda nije tako lako dozvoljavala gostima iz Bara da se razigraju.

U drugoj deonici još bolja Zvezda, poveli su sa +11 nakon poena Jovanovića, a kada je Ročesti pogodio za 2 bilo je i +14 - 35:21.

Poenima Dangubića Zvezda dolazi do maksimalne prednosti u drugoj deonici koja je iznosila +15 na kraju poluvremena - 45:30.


Prednost je rasla i u nastavku, poenima Jankovića crveno-beli stižu do prednosti od 64:43 na tri minuta do kraja treće deonice, kada je, recimo, i rešeno pitanje pobednika.

Lesor je briljirao sjajnim zakucavanjima, a i Ročesti se pokazao kao fantastično pojačanje za Crvenu zvezdu.

Ne smemo zanemariti ni prilazak Mornara na 73:59 kada je Rejli Ros pogodio za 2 poena, ali je Zvezda to bez problema odbila poenima Jovanovića, Feldina, Ročestija i Bjelice.

Na tri minuta pre kraja utakmice bilo je 86:68 nakon novog zakucavanja Lesora, ali ta prednost nije održana do samog kraja zbog opuštanja izabranika Dušana Alimpijevića.

U redovima pobednika, Lesor je zabeležio 22 poena, Ročesti je imao 17 uz 7 asistencija, dok je Bjelica ubacio 15 poena. Na drugoj strani Rejli Ros je imao 21 poen.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 03.10.2017
17:14

Na osnovu ovoga što sam videla u ovom meču, biće ovo još jedna sezona puna trofeja. Sasvim zadovoljavajuće za prvu utakmicu, uzimajući u obzir odsustvo nekoliko bitnih igrača, a i da ekipa još uvek nije sasvim uigrana. nTvrdim da je ova ekipa dosta bolja od prešlogodišnje, ali samo je potrebno vreme da se uigraju. Kada sve dođe na svoje, postanemo kompletni i proradi hemija u timu između igrača, biće pravo uživanje gledati sa kojom će lakoćom padati protivnici redom i to sa dvocifrenim razlikama. :D

avatar
MarkoSi
Monday, 02.10.2017
10:43

Zvezda mi ne deluje sjajno, mada je to normalno s obzirom da je tek početak sezone. Nadam se da će Alimpije to još utegnuti, a potencijal je nesporan. Vidi se da nedostaje iskusni centar, ali zato je i doveden Pero Antić koji će kada se fizički bude pripremio puno značiti. Lesor je zaista ogroman potencijal, ali mu nedostaje 2-3 godine Evrolige da bi se merio sa Bobijem, Cirbesom i Kuzmićem. Ja lično puno očekujem od Lazarevića koji je zlata vredan igrač, koji ne troši mnogo lopti, a dosta radi na terenu - nešto poput Kaline, samo da se otvori.

avatar
Zlato
Sunday, 01.10.2017
23:11

Lesor je zivotinja strasan igrac,Rocesti klasa,rutinski dobijeno

avatar
Ponos Srbije
Sunday, 01.10.2017
23:07

Bravo sampioni 💪

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 01.10.2017
22:59

Sampion se probudio i krenuo po trofeje, ostali neka se redjaju kako im je volja. Ideologija cvrste odbrane jos uvek zivi, bicemo sve bolji i jaci, potrebno je vreme. Ponosno stojim, ja sam Zvezdas...

avatar
MOE28
Monday, 02.10.2017
00:44

Zvezdas koji ponosno izgovara recenicu jednog Partizanovog igraca...

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 01.10.2017
22:52

Nastavljamo gde smo stali prosle sezone, rutina. Rocesti je klasa I bice veliko pojacanje, igracina, sa takvom lakocom igra. Feldin veoma los veceras, on mora mnogo bolje. Lesor zverina. Ispada u odbrani, ali bice I to bolje. Skok ce nam biti najveci problem. Fali nam igrac tipa Kuzmic strasno. Svaki iole bolji centar ce nas sahraniti. Bjelica dobar kao I Radicevic. Jovanovic pokazuje potencijal. Bilo sta bilo, vidi se I dalje tu ruka Dejana Radonjica, Alimpije je samo nastavio gde je on stao. Bice sve bolje kad se uigramo jos. U evroligi sta uradimo, ali za Kalemegdan u junu ne brinem. ABA liga I Kls su bez problema nase.