"Stotka" Partizana protiv Mege, sjajna partija povratnika!

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.04.2019.
21:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana slavili su na otvaranju Superlige Srbije protiv ekipe Mega Bemaksa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U prvom kolu grupne faze Superlige, košarkaši Partizana su kao domaćini upisali ubedljiv trijumf protiv ekipe Mega Bemaksa, na kraju je bilo 102:69 za "crno-bele".

Oba tima su imala nešto dužu pauzu, što se osetilo na startu utakmice, teško je i jednima i drugima bilo da pogode šuteve, ali je za nijansu teže bilo košarkašima Mege.

Stekao je Partizan već na startu prednost, Mega se mučila u napadu, da bi nakon 10 minuta igre "crno-beli" imali prednost od 22:8. Mega je izgubila sedam lopti i šutirala iz igre 3/15.

Uspeli su da se podignu Milojevićevi izabranici u drugom kvartalu, ali je Partizan bez većih problema uspevao da im parira, te su lako zadržali prednost iz prve četvrtine, čak je i povećali za dva poena.

Ništa se nije promenilo ni u trećem kvartalu, Trinkijerijevi puleni su lako zadržavali veliku prednost, da bi je u finišu kvartala povećali i na 22 poena.

Otišla je prednost Partizana i na +29, pa u finišu kvartala i na +35, rutinski su priveli posao kraju i upisali vredan trijumf već na startu Superlige.

Navijače Partizana sjajnom partijom je kupio povratnik Vasilije Pušica, koji je na debiju za seniorski tim upisao 22 poena, uz po četiri skoka i četiri asistencije.

Pratili su ga Zagorac sa 14 poena, devet skokova i šest asistencija, kao i Jaramaz sa 13 poena i četiri asistencije.

U poraženom sastavu 16 poena Miloša Koprivice, Dalibor Ilić je dodao 15 poena, po 12 su dodali Fundić i Ašćerić.

Loša vest za "crno-bele" je da se u toku susreta povredio Australijanac Džok Lendejl, ali još nije poznat stepen povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Saturday, 27.04.2019
10:59

Može se diskutovati o tome ,dokle je eventualni domet Pušice,ali ono što se odmah vidi,to je da je školovan igrač.Siguran u prevođenju lopte,brz ima "meku" ruku i dobro čita igru..Prošao je našu školu košarke i otišao na studije u Ameriku.Završio koledž i vratio se.On tamo nije otišao da uči košarku,za koju je već ovde bio označen kao izuzetno talentovan.Malo razočarenje Pecarski,podseća me na Šćepovića po indolenciji i ne zainteresovanosti,a od njega se očekuje mnogo.

avatar
Partibrejker
Friday, 26.04.2019
22:58

Miloje od Koprivice napravio centra.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 26.04.2019
21:58

Glupo je pricati o kvalitetu nekog igraca posle jedne utakmice, ali cinjenica je da ima dobru ruku. Ako se pravilno radi moze se od njega napraviti odlican skorer igrac, ko sto je Beron u Zvezdi naprimer.