Stiže Ludvigsburg - Džikić otkrio od koga preti najveća opasnost

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.12.2016.
12:30
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaše Partizana u utorak očekuje osmi meč u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, a trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da ekipa Ludvigsburga nije ona ista sa starta takmičenja.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Vicešampion Srbije u utorak dočekuje nemački Ludvigsburg u okviru 8. kola grupne faze FIBA Lige šampiona.

Reč je o ekipi koju su crno-beli savladali u prvom kolu košem Stefana Birčevića u poslednjoj sekundi utakmice, s tim što je od tog momenta nemački sastav napravio nekoliko bitnih promena i potom nanizao pet trijumfa.

"Ludvigsburg u 'Pionir' dolazi sa 5 vezanih pobeda u ovom takmičenju, nalaze se na drugoj poziciji u grupi. Uradili su nekoliko promena. Pre svega, doveli su odličnog organizatora igre, Hamondsa, koji je najbolji asistent lige i vrlo iskusan igrač" kazao je Aleksandar Džikić pred sutrašnji meč.

Partizan nakon sedam odigranih utakmica zauzima šesto mesto na tabeli Grupe E, ali ima isti broj pobeda i poraza kao još tri ekipe zbog čega će duel sa Ludvigsburgom biti posebno značajan.

"Njihov stil igre je onakav kakav bi se očekivao od sastava sa deset američkih igrača - brza atletska košarka u svim fazama igre, uz vrlo dobar šut za tri poena i nekoliko igrača koji su vrlo realna pretnja po koš sa svojih centarskih pozicija" dodao je Džikić.

Plejmejker Partizana, Vilijam Hečer očekuje veoma težak meč protiv tima koji koji igra brzo i snažno, kako u odbrani, tako i u napadu.

Moramo biti koncentrisani tokom čitavog meča. Naš protivnik se nalazi u dobroj seriji rezultata, sigurno je da će pokušati da nametnu ritam koji njima odgovara. Sa druge strane, mi ćemo pokušati da budemo na svom maksimumu. U svakom trenutku želimo da zadržimo fokus i da nastavimo da idemo napred" rekao je Hečer.

Utakmica Partizan NIS – MHP Riesen Ludvigsburg, na programu je u utorak 6. decembra od 18 časova.

Prodaja ulaznica po ceni od 300 dinara za tribine i 500 dinara za prarter, počinje na dan utakmice u 15 časova na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke