Stiže favorit Evrokupa, Partizan ne brine, za sve postoji prvi put, ovo je godina rušenja crnih serija!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.10.2019.
10:58
Izvor: Sportske.net

Partizan se večeras privremeno vraća u "Pionir" koji će biti krcat. Stiže Lokomotiva Kubanj sa zastrašujuće dobrim timom, po mnogima najboljim u Evrokupu. Kao i prošle nedelje u Litvaniji, Partizan će se suočiti sa onim što nikada nije uspeo da učini...

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Nema sumnje, ako pogledamo roster, ambicije, rezultate u ovoj deceniji Partizanu stiže glavni favorit za osvajanje Evrokupa.

Pre samo tri sezone Lokomotiva je igrala "fajnal for", i iako je prošla sezona bila loša, oni su zaista specijalisti u Evrokupu.

Imaju mnogo iskustva, odigrali su u ovoj deceniji 110 mečeva u takmičenju, dobili čak 85 puta. Imaju i trofej iz 2013. prošle sezone koja je bila turbulentna, dovela do smene prvo Saše Obradovića, pa onda Vlade Jovanovića, ispali su od Uniksa iz Kazanja u četvrtfinalu što je ocenjeno kao neuspeh. Loko je eliminisan i od Zenita u četvrtfinalu VTB lige pa je sasvim jasno što žele da zaborave prošlu godinu.

Novi trener je Luka Banki, dobro poznato ime iz Sijene, Armanija i Brosea, sve ove timove vodio je u Evroligi, igrao je sa Torinom u Evrokupu bez uspeha, sada je stigao u Rusiju.

Dobio je nekoliko sjajnih igrača, Vil Kamings je stigao iz Nemačke, on je već osvojio Evrokup sa Darušafakom baš protiv Lokomotive u finalu. Momak sa Templa se nije nikada dokopao NBA, igrao je razvojnu ligu, a napravio solidnu karijeru u Evropi. Angažovani su Sam Deker koga se sećate iz NBA, nastupao je za Hjuston, Kliperse, Klivlend i Vašington, ima oko 200 utakmica u NBA, mada u epizodnim rolama. Još jedan igrač sa NBA iskustvo, Alan Vilijams, bivši centar Netsa i Feniksa je stigao u Kubanj, igrao je u međuvremenu u Kini, a Džonija O'Brajanta se sećate iz Makabija, bio je u Milvokiju, Denveru, Šarlotu nikada potencijal iz mladih dana nije realizovao u najjačoj ligi na svetu.

Ali, sa trojicom NBA Amerikanaca, Litvancem Kalnietisom koji se posle četiri godine vratio u klub, iskusnim Fridzonom koji je najbolje godine proveo u Himkiju i CSKA, pa još jednim potencijalnim reprezentativcem Rusije, Kulaginom, kao i našim Apićem koji je nastupao za Zvezdu i FMP, Lokomotiva je odličan tim, sasvim sigurno jedan od najboljih u Evrokupu.

Partizanu neće biti lako, imaju tri pobede, tim iz Kubanja je počeo porazom u Viljnusu, ali su posle trijumfa protiv Venecije, okrenuli i u duelu sa Limožom, sa pozitivnim skorom stižu u Beograd.

Crno-beli su igrali sa Lokomotivom u Evrokupu dobili oba meča pre dve sezone, u Rusiji je Partizan pretrpeo katastrofu. Bolje sreće nisu bili ni u Evroligi pre šest godina, Lokomotiva je ostvarila dupli uspeh, leto pre toga su slavili i u prijateljskoj utakmici, pa imaju skor 5-0 protiv Partizana.

Sa druge strane, tradicija ne znači ništa, videli smo u Viljnusu prošle nedelje kada je Partizan prekinuo crnu seriju protiv Litvanaca.

Meč počinje u 20 časova, a za promenu Partizan se večeras vraća u "Pionir".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke