Štimac: ''Raško Katić veliko iznenađenje!''

 • Autor: Beta

 • 14. jul 2013.

 • 11:20

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Centar turskog Banvita Vladimir Štimac još jednom je pohvalio atmosferu u reprezentaciji Srbije i bez obzira na kadrovske probleme i brojne otkaze, veruje da naš nacionalni tim u pravom raspoloženju dočekuje pripreme u Kranjskoj Gori.

Štimac: ''Raško Katić veliko iznenađenje!''
Foto: kss.rs
Košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Štimac izjavio je da ga je njegov saigrač u nacionalnom timu, 32-godišnji debitant Raško Katić, iznenadio u svakom pogledu i da sa njim "nema zezanja".

"Raško Katić me je iznenadio u svakom pogledu. Nije to neko iznenađenje, on je strašno dobar čovek. Poštujemo njegove godine, ali nas pušta malo da se zezamo, dok ne počne... Dva odsto masti ima i onda nema zezanja s njim", rekao je Štimac novinarima na otvorenom treningu u hali Pionir.

katic

foto: beta

Štimac je pohvalno govorio i o kapitenu reprezentacije Nenadu Krstiću, za koga je rekao da je jako kvalitetan čovek i igrač.

"Najiskrenije, Krstić je u svakom pogledu kapiten, sigurno... Svi mi klinci koji smo tu, moramo da se ugledamo na njega. On je kao čovek i kao igrač jako kvalitetan. Sa svim momcima ovde je sve o-kej, našli smo se", istakao je Štimac.

On je kazao da je uvodni period priprema za Evropsko prvenstvo bio odličan i da svi rade dosta dobro.

"Uvodni period je bio odličan, svi su dali sve od sebe, baš smo se lepo pripremili pred polazak u Kranjsku Goru. Tamo sigurno neće biti lako. Svi koji su došle rade stvarno dobro, klinci punom parom, svaka im čast", kazao je ovaj 25-godišnji centar.

Štimac je naveo da će biti teško izboriti se za mesto medju 12 igrača koji će igrati na kontinentalnom šampionatu u Sloveniji.

"Kojih god 12 igrača da prođe, tvrdim da će ostaviti srce na terenu. Biće teško izboriti se za put u Sloveniju, tu su na mojoj poziciji strašni igrači", naveo je Štimac.

On je rekao da ne želi da prognozira šta reprezentacija Srbije može da uradi na Evropskom prvenstvu.

"Nikad se ne zna šta će biti, daćemo sve od sebe, ima jako kvalitetnih ekipa, velikih imena. Pratim sve, znam svaki tim u srce šta i kako radi. Ja košarku volim i dosta radim neki svoj skauting, gledam igrače, pratim, posmatram... Živim za košarku", rekao je Štimac.

Štimac, koji je prošlu sezonu proveo u turskom Banvitu, istakao je da još ne zna gde će igrati sledeće sezone.

"Nisam ništa rešio sa Banvitom, čekam... Istekao mi je ugovor, imam opciju na još sezonu, ali videćemo šta će se desiti. Bilo je par ponuda, ali neću ništa da pričam. Oni su ljudi odustali zbog otkupne klauzule ako Banvit produži ugovor. Njima je istekao rok do kada su trebali da kažu da li me hoće ili neće, ali ne ide to onako kako sam ja misilo da će ići. Videćemo šta i kako će da bude, prioritet mi je sada samo reprezentacija", rekao je Štimac.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari