Štimac i najbolji i najgori!

Autor: Lazar Mitrović
četvrtak 04.02.2016.
23:13
Izvor: Sportske.net

Pogled na individualnu statistiku Zvezdinog centra sa utakmice protiv Darušafake govori da je on bio najzapaženiji pojedinac crveno-belih, ali i da je najlošije štimalo dok je bio na parketu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Maik Cirbes je odigrao znatno ispod očekivanja, utakmica šestpg kola Top 16 faze protiv Darušafake je bila jedna od njegovih najtanjih partija u Evroligi u tekućoj sezoni (indeks korisnosti 4), ušao je u problem sa penalima čemu je dosta kumovalo i domaćinsko suđenje, pa je Vladimir Štimac proveo na parketu možda i više vremena nego što je stručni štab crveno-belih zamislio.

Borio se Štimac kao lav, sakupio pet ofanzivnih skokova, 10 ukupno, imao dabl-dabl učinak, jer je ubacio 11 poena i uz Kinsija bio jedini dvocifren u timu, uz to imao i najveći inedes korisnosti u ekipi - 13, ali u njegovoj ličnoj statistici, postoji i podatak koji nije baš za hvalu, a to nisu promašenih par zicera i par dobijenih banana pod protivničkim košem.

Napredna statistika kaže da je Crvena zvezda bila na minus 8 dok je drugi centar šampiona Srbije bio na parketu.

Razlozi leže u njegovoj slaboj igri u odbrani, nekoliko puta je iskakao visoko na preuzimanju na 'pic'n'roll-u', ostajao na 'mis meču' sa spoljnim igračima turskog tima što je više puta surovo kažnjeno, a i podatak da je Semih Erden bio najkorisniji igrač utakmice može da bude još jedan indikator.

Inače, najveća prednost koju je Darušafaka imala tokom utakmice u kojoj je došla do svoje prve pobede u Top 16 fazi bila je pet razlike.

Identičan minus (-8) u ovoj kategoriji imao je i Branko Lazić, inače po indeksu korisnosti najslabiji pojedinac u oba tima (-6), koji je i jedan od tragičara zbog promašene trojke za produžetak u samom finišu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Јанковић Љубомир
Friday, 05.02.2016
13:57

Statistika nikad ne laze samo je treba znati gledati! +/- nije individualni nego timski podatak.

avatar
Skaut1
Friday, 05.02.2016
11:25

Zato i ne treba gledati samo individualnu statistiku. Ponekad ni tzv. napredna statistika ne daje pravi uvid u stanje stvari. Fantastično je što je Štimac imao 5 ofanzivnih skokova...problem je što mislim da je samo 1 iskoristio za poentiranje. Svaki faul koji je napravio bio je nepametan, kojim im je davao slobodna bacanja. Sve u svemu sigurno nije bio najgori u Zvezdi, ali još sigurnije ni najbolji. Igrali smo loše i zasluženo izgubili. Darušafaka ima solidne pojedince, ali kao tim nisu po kvalitetu za TOP16 EL. Šteta, ali bolje je izgubiti od autsajdera, a dobijati direktne konkurente za plasman, nego obrnuto.

avatar
Miloš Marjanović
Friday, 05.02.2016
10:03
avatar
Toni Kroos
Friday, 05.02.2016
03:47

Stimac i Simonovic nisu igraci za jaka takmicenja.. Stimac se bori za svaku loptu i dosta se trosi ali trosi i dosta lopti s obzirom da promasuje previse zicera.. Simonovic je posebna prica.. Covek ciji je jedini kvalitet sutiranje van 6,75 (mada nemali broj puta promasi obruc) dok je u ostalim segmentima igre izuzetno slab nije ni za KLS.. Ja sam ubedjen da on ne moze da pogodi sa 4 metara a o ostatku da ne pricam.. Svaka cast za sve presudne trojke ali mislim da je u njihovoj realizaciji vise ucestvovala sreca od znanja Marka Simonovica..