Stigle nominacija, imate li svog MVP-ija, defanzivca i rukija, najboljeg šest čoveka i trenera godine? Ovo su kandidati!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.05.2018.
07:52
Izvor: Sportske.net

Za neke stvari nemamo dileme, ali videćemo šta kaže NBA liga, kome će pripasti titule...

EPA-EFE/DAVID MAXWELL
EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Povezane vesti

Kandidati su tu, sledi glasanje, krajem sledećeg meseca, tačnije 25. juna videćemo laureate.

Kada je u pitanju najznačajnija titula MVP-ija sezone, trojica su u užem izboru, Lebron Džejms koji igra fantastičnu sezonu i nosi Kavalirse na leđima. Tu je Džejms Harden čiji su Roketsi završili kao najbolji tim regularne sezone, kao i Entoni Dejvis koji je, posle povrede Kazinsa uspeo da Pelikanse dovede do doigravanja.

Harden je bio blizu prošle sezone, izgubio je od bivšeg klupskog druga Vestbruka, Lebron je već četiri puta bio MVP, dok bi Dejvisu ovo bila prva titula. On vodi u ligi u procentu za dva poena, Harden u procentu za tri, dok Džejms ima najbolji procenat šuta u ligi.

U borbi za titulu najboljeg defanzivca je ponovo "Obrva" Dejvis, Drajmond Grin i "Kandža" Leonard koji je praktično propustio sezonu, prepustiće titulu, bilo Dejvisu, bilo Gobertu izu Jute ili Embidu iz Filadelfije. Sva trojica kandidata su u top 4 po blokadama u ligi.

Dejvis


Što se rukija godine tiče, ova trojica su najbolji, ali kome će pripasti titula videćemo. Najveći favorit je Ben Simons iz Filadelfije, fantastičnu sezonu imao je i Donovan Mičel iz Jute, dok je Džejson Tejtum iskočio u prvi plan u Bostonu posle povreda ključnih igrača i bori se za zlazak u veliko finale.


Mičel

Igrač koji je najviše napredovao? Viktor Oladipo je favorit, na kraju krajeva jedan je od najboljih strelaca sezone, nekadašnji igrač Orlanda je u Indijani stigao do Ol-Stara. Rivali su mu odlični centar Hjustona, Klint Kapela, kao i Spenser Dinvidi koji je sedmi asistent lige.

Oladipo i LeBron


Šesti čovek godine? Lu Vilijams je inventar na ovoj listi, 2015. je u Torontu osvojio titulu, 60 puta je počeo sa klupe ove sezone, u proseku za Klipse davao oko 23 poena. U konkurenciji su Erik Gordon iz Hjustona koji je igrao sjajno kao i čitav tim, a brani titulu iz prošle sezone, a tu je i Fred VanFlit iz Reptorsa koji ipak ima manje šanse.

I na kraju trener godine, Dvejn Kejsi je doveo Toronto do prvog mesta na Istoku, pa posle "metle" protiv Kavsa popio otkaz, Kvin Snajder je ostao bez najboljeg igrača Hejvarda, ali je Juta stigla do polufinala Zapada. I na kraju Bred Stivens koji se sa Seltiksima bori za ulazak u veliko finale.

Raptors Hornets Basketball


Videćemo kakva će biti odluka, naši tipovi su Lebron MVP, Dejvis najbolji defanzivac, Simons najbolji ruki, Oladipo igrač koji je najviše napredovao, Lu Vilijams najbolji šesti čovek i Bred Stivens kao trener godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 17.05.2018
14:02

MVP Harden. Najbolji defanzivac Drejmond Grin. Nabolji ruki Micel. Najbolji sesti igrac Gordon. Najbolji trener Stivens i igrac koji je najvise napredovao Oladipo.

avatar
Stefoon
Thursday, 17.05.2018
12:05

Obrva pre Durenta? Lebron ili Harden nema dalje.

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 17.05.2018
09:55

Mvp je Harden ubedljivo, bez price... pa covek je sada ubacio 42 poena najboljem timu lige

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 17.05.2018
09:31

Harden mvp,Dejvis dpoy,Simons ce biti najbolji ruki iako ne zasluzuje,jer je Micel daleko korisniji bio,6ti bi trebao Gorfon da bude jer Lu ni u doigravanje nije usao,a najveci napredak definitivno Oladipo. Trener Bred.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 17.05.2018
09:27

Harden, Gober, Simons, Lu Vilijams, Oladipo, Kvin Snajder. Mislim da je ovo najrealnije

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 17.05.2018
14:03

Jeste da se ne gleda plej of, al opet moras i to uzeit u obzir malo. Nabroj mi bilo koju ekipu iz NBA danas da bez dva glavna igraca dodje do finala konferencije? Tako da po meni Bred Stivens zasluzuje nagradu za trenera godine.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 18.05.2018
13:26

Mozda si i u pravu, ali opet kad gledam da je Boston dobio Milvoki i Filadelfiju bez Irvinga i Hejvorda, ono ne mogu da ne kazem da je covek zasluzio da uzme, ali opet plje-of nema uticaj.

avatar
Roj Kin 16
Friday, 18.05.2018
12:49

Prije su se individualne nagrade dodjeljivale odmah posle regularne sezone. Sad se dodjeljuju dok je plej-of, ali se ne gleda rezultat u plej-ofu, nego samo regularna sezona. Lično smatram da je Stivens najbolji trener u NBA, ali Snajderu je otišao najbolji igrač, a bio je četvrti na zapadu. Jača konferencija, slabija ekipa od Bostona, mislim da je zaslužio..

avatar
AFC
Thursday, 17.05.2018
09:12

Slažem se za sve osim za rukija, Simons je po meni slabiji od Mičela i Tejtuma i nervira me koliko ljudi forsiraju Filu ove sezone, tankuju 20 godina i konačno skockali neki tim i odjednom su najbolji, naravno dok ih desetkovani Boston nije odučio od košarke.

avatar
Rulermaster
Thursday, 17.05.2018
09:02

Najveca dilema mi je oko izbora rukija. Sva trojica su fantasticni!

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 17.05.2018
14:04

Po meni Micel, jer je cele sezone bio glavni igrac Jute. Tejtum je skoro tokom celog regularnog dela imao Irvniga kao vodju uz sebe, dok je ipak Embid glavni igrac File.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 17.05.2018
08:56

James , Davis , Donovan , Oladipo

avatar
JAKOBREEE
Thursday, 17.05.2018
08:11

trener Jute nije ostao bez Hejvarda, Hejvard nije igrao za Jutu kad se povredio vec za Boston. Lebron MVP