Stigla reakcija iz Podgorice, teške optužbe na račun Nebojše Čovića!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 15. april 2019.

 • 17:33

 • Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predsednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan oglasio se ovog popodneva povodom dešavanja na prva dva meča finalne serije plej-ofa ABA lige u Beogradu.

Stigla reakcija iz Podgorice, teške optužbe na račun Nebojše Čovića!
Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI
Nedugo nakon saopštenja koje je adresirao Nebojša Čović, a koje je napisano kao odgovor na ono što je Jasmin Repeša govorio posle sinoćne utakmice, stiže oštra reakcija iz Podgorice.

Ovoga puta reagovao je prvi čovek KK Budućnost Voli Dragan Bokan koji se u saopštenju za javnost osvrnuo na ono što se desilo u Beogradu tokom prva dva meča finalne serije plej-ofa ABA lige.

"Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću izneti  stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje", stoji u uvodu u saopštenje.

Predsednik KK Budućnost Voli čestitao je crveno-belima na sinoćnoj pobedi, ali je u startu doveo u pitanje uslove u kojima je utakmica odigrana.

"Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobedi,  bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gde se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima", kaže Dragan Bokan.

Već na startu Bokan je izneo teške optužbe na račun prvog čoveka KK Crvena zvezda mt:s Nebojše Čovića.

"Na žalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vređanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje,  guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića", piše u saopštenju.

Dragan Bokan smatra da je Nebojša Čović "dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima".

"Čovek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje  u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva", navodi se u Bokanovom saopštenju.

Bokan je zatim naveo da postoji suštinska razlika u pristupima koje dvojica predsednika imaju prema košarci i razlozima zbog kojih se njome bave.

"Želim da razumem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj meri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije - egzistencija njega i  njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima", dodaje se u saopštenju.

Prvi čovek Budućnosti osvrnuo se i na prošlosezonsku finalnu seriju i saopštio da odgovornost snosi i ABA liga.

"Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama  raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se  ABA ligi,  smatrajući da je u velikoj meri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju,  time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne sme  tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsednika klubova", piše u saopštenju.

Predsednik Budućnosti tvrdi da je dešavanjima u Beogradu Podgoričanima otežana organizacija treće utakmice.

"U susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici, suočeni smo sa velikom tenzijom. Atmosfera je naelektrisana ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u 'Pioniru' su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani", ističe Bokan.

Za kraj, poruka navijačima Budućnosti i Nebojši Čoviću.

"Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne sme manipulisati jedan čovek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasedanja Skupštine ABA lige", zaključuje Bokan u saopštenju.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde zakazana je za 17. april od 19 časova. Crveno-beli vode 2:0 u seriji i potrebna im je još jedna pobeda da bi titulu vratili u Beograd i izborili plasman u Evroligu.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari