Stigla potvrda - Tima kod Markovića i 'Đenke'

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.03.2019.
14:27
Izvor: Sportske.net

Veliko pojačanje dobio je Himki pred završnicu VTB lige.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Najavljeno je juče da će Olimpijakos poslati Janisa Timu (26, 203 cm) na pozajmicu u Himki, a danas je iz Moskve stigla potvrda ove informacije.

Ruski klub obavestio je javnost da se letonski reprezentativac priključio ekipi i da je sa Olimpijakosom dogovorena pozajmica do kraja sezone.

Tima neće imati pravo nastupa u završnici Evrolige zbog toga što je već igrao za Olimpijakos u elitnom takmičenju, ali će biti veliko pojačanje za Himki u završnici VTB lige.

Janis Tima igra na krilnim pozicijama a u tekućoj sezoni nije imao zapaženu ulogu u Olimpijakosu zbog čega je Dejvid Blat i odlučio da ga pošalje u tim u kojem će moći da igra u kontinuitetu.

Ekipa Himkija pet kola pre kraja ligaškog dela Evrolige zauzima trinaesto mesto na tabeli sa skorom 9-16 i praktično je bez šansi za plasman u plej-of.

U regionalnoj VTB ligi Himki je odigrao 18 mečeva i ima skor 13-5. Identičan učinak ima i trećeplasirana Lokomotiva Kubanj, dok drugoplasirani Uniks ima pobedu više. CSKA je prvi na tabeli sa skorom 18-3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke