Stigao ekspresan odgovor Partizana na odluku Evrolige!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 27.06.2019.
20:43
Izvor: Sportske.net, KK Partizan

Oglasili su se čelnici "crno-belih".

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana NIS takmičiće se u Evrokupu u sezoni 2019/20, odlučeno je danas na zasedanju borda Evrolige.

Ranije, "crno-beli" su aplicirali za dobijanje specijalne pozivnice za učešće u Evroligi, ali je ona otišla u ruke Zenita iz Sankt Peterburga.

Nakon ove odluke, "crno-beli" će igrati u takmičenju koje su izborili plasmanom u polufinale ABA lige, a ovakvu odluku Evrolige predsednik Partizana NIS Ostoja Mijailović vidi kao motiv više za još predaniji rad u nastupajućoj sezoni.

"Želeo bih da se zahvalim svima u klubu na velikom trudu i radu koji su uložili u dobijanje specijalne pozivnice za učešće u Evroligi. Iako je ona izostala, iz svega što smo prošli moramo izvući ono najbolje i najkorisnije, i na pravi način se spremiti za nastupajuću sezonu u kojoj ćemo dati sve od sebe da izborimo učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Da li kroz Evrokup ili kroz ABA ligu, ostaje da se vidi. Neretko periodi uloženog truda i postignutih rezultata ne dolaze istovremeno. Verujemo da smo na dobrom putu i da ćemo vratiti Partizan tamo gde pripada – među najbolje timove Evrope", istakao je Mijailović.

Sportski direktor "crno-belih" Nikola Lončar je istakao da odluka o dobijanju specijalne pozivnice ne menja mnogo u načinu na koji će Partizan pristupati pripremama za narednu sezonu.

"Sportski smo prihvatili odluku Evrolige i vidimo je kao motivaciju da u narednoj sezoni učinimo sve kako bi bili konkurentni i u Evrokupu i u ABA ligi, takmičenjima kroz koje ćemo pokušati da izborimo mesto u društvu najboljih. Već imamo određene planove kako da pojačamo tim, naravno uz jaku bazu domaćih igrača. Još jedna prednost biće nam kontinuitet u radu trenera Trinkijerija koji će biti sa timom od starta pripremnog perioda", poručio je Lončar.  

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Friday, 28.06.2019
01:24

Ostoja prijatelju, sta si a ovo uradio, pomeri nas u arenu zbog Evrolige koji nikako jismo trebali ji smeli da igramo, a samim tim umanji nam sanse da u Pioniru dobijamo i jace protivnike od sebe. Sreca pa nas ne pozvase inace bi nasi mladi izgubili jos jednu sezonu, a sledece kada bi nas sustigle te 34 utakmice ne bismo ni izborili Evroligu kroz aba, i mladi igraci bi nas napustili i opet bismo bili nista. Jos jednom, dobro je sto ne ogramo. Inace Zenit ce imati 7 pobeda plafon.

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 27.06.2019
22:01

Partizan nikada nije bio ni u uzem krugu za specijalnu pozivnicu. To je samo tako bilo predstavljeno kod nas od uprave partizana kako bi se sakrili iza svojih neuspeha. Setite se, cim smo ih omlatili 35 razlike odmah sutradan je Ostoja poceo da govori o Evroligi. Toliko potrosenog novca u partizan da bi se osvojio samo kup?

avatar
ludjak
Thursday, 27.06.2019
21:18

nemamo mi tim za evroligu, prvo ostoja napravi respektabilan tim da osvojis aba ligu, pa onda iz tog tima da se gradi tim za EL.... ovaj tim bi sluzio za potkusurivanje u EL, nama treba 8 igraca da bismo mogli da je igramo.....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 27.06.2019
21:15

Umesto što samo hvalite sebe i najavljujete uspehe kroz saopštenja i intervjue bolje pokažite to na delu - dovedite pojačanja koja mogu da pobede i protivnike i sudije pošto ste na istoj strani koja sudi protiv Partizana. Nemate para? Dugovi? FMP je preko noći ostao bez dugova i dobio najveći budžet u regionu tako da takve priče kako se nema para ne prolaze. Ili napravi budžet za prava pojačanja ili odlazi!

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 27.06.2019
20:49

Kako me ovaj nervira...

avatar
Z
Thursday, 27.06.2019
20:47

Ovo se odavno znalo.....Bartomeu je jasno i javno rekao. Ne znam cemu ova pompa bzvz....al dobro. Vi ste zasluzili A licencu posle final four-a. A dobio ju je jebeni Prokom....ili kako vec

avatar
noxovac993
Thursday, 27.06.2019
20:45