Šteta! Nova sjajna partija Jokića nije bila dovoljna, Portland u finalu!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 13.05.2019.
00:17
Izvor: Sportske.net

Tvrdo u sedmoj utakmici polufinala zapadne konferencije, srpski centar ipak zavržio sezonu.

Beta/AP Photo/John Leyba
Beta/AP Photo/John Leyba

Povezane vesti

Košarkaši Portlanda slavili su u "Pepsi centru" protiv Denver Nagetsa rezultatom 100:96, te su tako izborili plasman u finale Zapada, pobedom 4:3 u polufinalnoj seriji.

Dobro su domaći košarkaši otvorili meč, Milsap je bio u dobrom ritmu, Jokić je bio standardno dobar, dok su sa druge strane Lilard i Hud mašili sve što su pokušali da ubace.

Rasla je prednost Nagetsa iz minuta u minut, da bi nakon 12 minuta ona iznosila 12 poena.

U drugom kvartalu nešto bolji Portland, Si Džej Mekolum je bio raspoložen, držao ih je u igri, ali su Jokić i drugovi uspeli da ostanu u prednosti, imali su višak od devet poena nakon prvog poluvremena.

Dobro je zaigrao Jokić u startu trećeg perioda, ali je sa druge strane Mekalum nastavio da zatrpava koš domaće sastava, probudila se i klupa Trejl Blejzersa, ubacio je nešto konačno i Lilard, koji je u prvom poluvremenu šutirao 1/10 iz igre.

Povredio se Rodni Hud, napustio je teren, delovalo je ozbiljno, ali Denver nije uspeo da iskoristi činjenicu da je Portland ostao sa skraćenom rotacijom.


Topili su gosti prednost Nagetsa, Meloun je odlučio da odmori Jokića, Denver jednostavno nije bio isti bez srpskog košarkaša, Milsap je potpuno stao, trojke nikoga nisu išle, pa se na poslednji odmor se otišlo sa samo pola koša viška za domaću ekipu.

Ostao je Jokić na klupi na startu poslednje deonice, tu je Portaland uspeo da preokrene rezultat i napravi nešto veći višak, morao je brzo Srbin na teren.

Ipak, Mekolum je nastavio da pogađa, Lilard je pogodio par važnih šuteva, ekipa Terija Stotsa je držala prednost iako je Jokić prodrmao Nagetse.


Ušlo se u poslednji minut sa +3 za goste, da bi Marej na pola minuta do kraja pogodio za 96:95 u korist Portlanda.

Sjajni Mekalum je na 11 sekundi do kraja došao do svog 37. poena, pogodio je dvojku preko Krega i vratio tri poena viška Trejl Blejzersima.

Odmah su gosti napravili faul, Jokić je dobio dva bacanja, promašio je prvo, pogodio drugo za -2, Nagetsi su nakon tajm auta uzvratili faulom, Evan Tarner je otišao na liniju za slobodna bacanja.

Pogodio je iskusni krilni košarkaš oba penala, Jokić je u narednom napadu sa devet metara iz očaja opalio trojku, nakon što su gosti odlično branili aut, promašio je sve je bilo gotovo, Portland će sa Golden Stejt Voriorsima igrati za plasman u veliko finale NBA lige.

Jokić ponovo sjajan, ubacio je 29 poena, uhvatio 13 skokova, lupio četiri blokade, ali je upisao samo dve asistencije.

Pratili su ga Marej sa 17 poena, Heris sa 15 i Milsap sa 10 postignutih poena.

Sa druge strane nestvarna partija Si Džej Mekoluma, ubacio je 37 poena, pratili su ga Tarner sa 14, Lilard sa 13 poena, 10 skokova i osam asistencija, dok je 12 poena uz 13 skokova dodao Kanter.

Sjajna sezona za Denver i Nikolu Jokića, šteta što nije ukrašena plasmanom u finale Zapada.

Bilo kako bilo, ekipa Majka Melouna je na čelu sa srpskim centrom pokazala veliki napredak, minule sezone nisu igrali doigravanje, sada su bili drugi na Zapadu u regularnom delu, malo je falilo i da se plasiraju u konferencijsko finale, ali, pred Denverom i Jokićem je sjajna budućnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 13.05.2019
14:44

U Denveru samo Jokic zna igrati kosarku, ovi drugi bre nemaju pojma. Onog Mareja bi naglavacke izbacio

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 13.05.2019
08:38

Steta, napravili su veliki, mozda i preveliki napredak ove sezone. Sljedece tesko da mogu da budu puno bolji, treba cekati opet doigravanje da vidimo hoce li napraviti pomak. Jokic izrasta u velikog igraca...

avatar
nenadnenad1234
Monday, 13.05.2019
00:35

Iskreno nisu zasluzili.
1.Bekovska linija ti u obe serije katastrofalno brani igrace. Prvo si dozvolio da ti Vajt (San Antonio), igrac koji je do skoro igrao G-ligu, da u jednoj utakmici 30+ poena. U ovoj seriji Lilard i Mekalum u proseku su ti na oko 60 poena.
2.Tvoj najbolji igrac je u obe serije trebao da se izivljava na centarskoj liniji protivnika (Poeti, Kanter). On u obe serije je uzimao mali broj suteva. On je svaku utakmicu trebao da uzima suteve ko danas, a da ne pricamo da vecinu suteva sam kreira.

Denver ako oce nesto vise da uradi u narednim godinama mora ganjati jos jednog "all star" igraca.

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 13.05.2019
17:15

Можда Дејвиса. Одличан и у свом и у противничком рекету и олакшао би посао Јокићу.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 13.05.2019
00:24

Likovi sutiraju trojke 2-19, Jokic dao obe. Katastrofalna partija Dzamala Mareja ih je kostala pobede.