ŠTETA! Litvanci bolji od Srbije posle drame i produžetka!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.07.2019.
16:39
Izvor: Sportske.net

Živci odlučili na kraju, Srbija nije uspela da stigne do borbe za medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Litvanije je u polufinalu Svetskog prvenstva koje se održava na Kritu u Grčkoj pošto je danas savladala reprezentaciju Srbije posle produžetka sa 92:85.

Od početka se igralo u serijama, a Litvance je služio šut. Napravili su naši protivnici seriju od 8:0, od -2 stigli su do +6, a tu prednost su samo uvećali do kraja prve četvrtine u kojoj su postigli čak 28 poena.

Trojkom Metrikisa su Litvanci otvorili drugu deonicu kada su došli i do najveće prednosti od +11. Tada je naša reprezentacija krenula bolje da igra odbranu, Litvanci su se mučili da stignu uopšte do šuta, a Srbija je preko Luke Cerovine i Marka Pecarskog stigla do izjednačenja na kraju prvog poluvremena.

Poenima Pecarskog Srbija je i povela u drugom poluvremenu, a nakon serija poena na jednoj i drugoj strani Litvanci su sa pola koša prednosti ušli u poslednju četvrtinu.

Trojkom Zorana Paunovića Srbija dolazi do prednosti (70:71), ali onda dva puta iz pik-en-rola Litvanci pogađaju i dostižu nova tri poena prednosti. Ipak, na minut i po do kraja Cerovina pogađa novu trojku za izjednačenje i pravu dramu u poslednjim trenucima meča!

Gedraitis je pogodio bitan poen na meču, nakon neuspelog napada Trifunovića Venskus je pogodio jedno slobodno bacanje, a onda je mladi Trifunović pogodio NEVEROVATNU trojku za izjednačenje na 8 sekundi do kraja! Bio je totalno van balansa, ali je pogodio trojku za produžetak!

Dosta grešaka i jednih i drugih u produžetku, a u poslednja dva minuta Litvanci su ušli sa tri poena prednosti nakon poena Venskusa. Uroš Trifunović je bio taj koji je nosio naš tim i u produžetku, a sve je bilo jasno kada je Jokobaitis pronašao dva puta put do našeg koša za velikih +5 na pola minuta do kraja.

Nismo uspeli, Litvanci čekaju pobednika duela Rusija - SAD.

Jokubaitis je imao 21 poen, Venskus 19 poena. Kod Srbije Pecarski 25 poena i 11 skokova, Petrušev 16 poena, 15 skokova, ali i čak 10 izgubljenih lopti. Uroš Trifunović je postigao 16 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Friday, 05.07.2019
18:35

Steta.Koja steta pa nasi KAO igraci Pecarski Trifunovic Petrusev su stvarno vukli ekipu ali u poraz.Onakvo isijavanje da bi se napunile sve kolone pa to je nevideno.Trifunovic se zalece i uzima suteve kao da je Tompson i Kawai ali u jednom coveku.Pecarski pet promasenih zicera.Sutra ce neko pisati sto ne igraju u Partizanu.Pa to su igraci za ABA ligu i ni milimetar vise.Trener nasa klasika-teski podanik.