Stefan Janković je napunio koš FMP-a, šta poručuje pred finale sa Zvezdom?

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2019.
23:11
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Ušao je u šutersku formu kad je najvažnije, ili je bio u pitanju samo trenutni bljesak?

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda opravdali su uloge favorita i izborili plasman u finale plej-ofa Superlige Srbije.

Finalna serija počinje u ponedeljak od 18 časova, kada će Zvezda biti u ulozi domaćina u ''Pioniru'', a termine ostalih mečeva možete da pogledate OVDE.

Crno-beli su u polufinalu morali da igraju majstoricu protiv FMP-a, ali su u tom meču bili i najubedljiviji - trijumfovali su sa 97:59 i napravili odličnu uvertiru pred dvoboje sa braniocem titule.

To se posebno odnosi na Stefana Jankovića, koji je šuterski prosto ''eksplodirao'' u meču odluke protiv FMP-a, kada je postigao 21 poen, uz šut iz igre 8/8.

Pred početak finalne serije, Janković ističe Zvezdinu snagu, pa u izjavi ''Novostima'' uverava da crno-beli moraju ''deset puta jače'' nego u polufinalu.

''Ne gledam sada ko je favorit. Koliko puta su bili jači Partizan ili Zvezda, pa... To je finale domaće lige, igra se sa energijom, igra se na skok. Pitanje je ko će da završi sezonu na najlepši način.

Onda imaš leto ispred sebe i sećaš se nečeg lepog. Oni su prejaka ekipa, preozbiljna, ima razloga zašto su osvojili ABA ligu i na koji način su to uspeli. Nemamo ni mnogo vremena za spremanje'', izjavio je Janković.

Kada je u pitanju njegov šut, ne može da obeća nešto slično i protiv Zvezde, ali je navijačima obećao nešto drugo.

''Važnije mi je od poena da sam na skoku bio dobar. Šut je takav, sledeći dan dođem na trening kao da sam omašio sve živo. To je sportski život. Ne očekujem na svakom meču da me ovako služi šut, ali na svakoj utakmici mogu da doprinesem energijom'', poručio je Janković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke