Stef je MVP!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.05.2015.
08:48
Izvor: Sportske.net

Odluka će biti saopštena najverovatnije danas, ali je procurelo, Voriorsi će prvi put u istoriji imati najboljeg igrača sezone!

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Lider Golden Stejta, najboljeg tima u regularnoj sezoni je dobio trku sa Hardenom  i okitiće se laskavom titulom. Ova odluka će biti saopštena tokom dana, ili sutra, u svakom slučaju između dva meča polufinalne serije u kojoj su Voriorsi sinoć poveli protiv Memfisa.

Ovo je istorijska sezona za njegov tim, uz 67 pobeda, najviše ikada, oni su iznedrili igrača sezone. Kari je drugu godinu u nizu izborio plasman na Ol-Star, imao je ove sezone najviše glasova što pokazuje šta navijači misle o ovom sjajnom beku.

Predvodio je Voriorse sa 23.8 poena po meču i 7.7 asistencija, uz to imao je oko 48% šuta za dva poena i 44.3 za tri poena. Kada su trojke u pitanju uspeo je i da sruši dve godine star, sopstveni rekord u broju postignutih trojki u regularnog sezoni.

Sve to ga je učinilo MVP igračem sezone. Voriorsi su više od pola veka u Kaliforniji, ovo je zaista jedinstvena čast za tim koji je ima retke svetle trenutke u istoriji, pogotovo u poslednjih tridesetak godina.

Pelicans Warriors Basketball

Imali su MVP-ija, ali tada nisu bili na Pacifiku već u Filadelfiji, titulu je 1960. godine dobio legendarni Vilt Čembrlen.

Jedini pravi rival Kariju bio je Džejms Harden koji je povukao Hjuston u trenucima kada je Hauard bio van stroja i odigrao sezonu života. Kandidatura Rasa Vestbruka je praktično umrla kada je Oklahoma ostala bez plej-ofa, pominjani su još Entoni Dejvis, Kris Pol i naravno Lebron, ali nisu bili ni blizu Karija.

Recimo i to da je Kariju veoma stalo do titule, otkrio je novinarima da iščekuje odluku i poziv i da će biti veoma srećan ako dobije nagradu.

Ona je njegova, sasvim zasluženo!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke