Stavi Bobija u petorku i dobre stvari su garantovane! Istorija za Lilarda i Vestbruka, "Bradonja" kopirao Medžika Džonsona u porazu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 29.11.2018.
08:21
Izvor: Sportske.net

Boban Marjanović starter u Klipersima, Lilard srušio rekord, Ras stigao Džejsona Kida, Hardenu u državnom derbiju pošlo za rukom što i Medžiku Džonsonu, ali su i jedan i drugi nakon herojstva izgubili...

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Klipersi su nastavili sjajnu seriju, deveta pobeda u nizu kod kuće, rival je bio slabi Feniks, ali je domaćin pokazao, posle izjednačenog prvog poluvremena da ume da nosi pritisak.

Treću četvrtinu su dobili sa 15 razlike, Feniks više nije sišao ispod -11. Danilo Galinari je sa 28 poena i 10 skokova predvodio domaće, među starterima i Boban Marjanović, kao i uvek, iskoristio šansu. Srbin je za dvadesetak minuta ubacio 12 poena, imao isto toliko skokova, on je jedan od trojice Klipsa koji su zabeležili dabl-dablove.



Miloš Teodosić, jedini, uz Tajrona Volasa, nije dobio priliku u redovima domaćina.

Orlando je skupo prodao kožu u Oregonu, Vučević odličan 20 poena, 8 skokova, 7 asistencija, ali je meč prelomio Lilard rafalom trojki. On je postavio rekord Blejzersa sa 10 trojki, završio je meč sa 41 poenom. Medžik se dobro držao do pred kraj, imali su prednost na poluvremenu, ali kada je stao Vučević (Aron Gordon je povređen) nije bilo mnogo rešenja, pogotovo što je Lilard sedam trojki dao u trećoj četvrtini.

Rasel Vestbruk se poigravao sa rivalom, Kavsi su bili lak plen za Oklahomu, napravio je tripl-dabl, 23 poena, 19 skokova, 15 asistencija. Kavsi su odigrali jednu četvrtinu i stali, na kraju su spušteni na 83 poena, dele poslednje mesto u ligi sa Feniksom, imaju samo četiri pobede.

Inače, Vestbruku je ovo 107. tripl-dabl, stigao je na večnoj listi Džejsona Kida, ispred njega su Oskar Robertson sa 181 i Medžik Džonson koji je 138 puta napravio tripl-dabl. Ali, treba reći da je Rasu bilo potrebno mnogo manje utakmica, 760, nego recimo Džejsonu Kidu sa kojim je sada na trećem mestu večne liste i koji je odigrao 1247 utakmica u NBA ligi.

Minesota je lagano dobila San Antonio koji nastavlja da ruši negativne rekorde, u drugoj četvrtini, nije greška, Sparsi su dali 9 poena, gubili sa 48 razlike, baš su se izblamirali. Za Timbervulvse ovo je najveća pobeda nad rivalom u istoriji, dobili su četiri meča u nizu, i sada su na 50%. Kovington je baš pojačanje, bivši igrač Filadelfije je ubacio 21 poen, Tauns i Derik Rouz dali po 16, ali je glavnu reč vodila odbrana.

Milvoki je teže nego što se očekivao pobedio divizijskog rivala Čikago, Kris Midlton je pogodio odlučujuću trojku pet sekundi pre kraja, to je bio njegov jedini šut u poslednjoj četvrtini, najbolje je sačuvao za kraj. Džastin Holidej je na drugoj strani promašio šut za produžetak. Adetokumbo je ubacio 36 poena, najviše u sezoni, imao 11 skokova, 8 asistencija, vodio je veliku bitku sa Džabari Parkerom koji je protiv bivšeg tima imao poseban motiv i odigrao odlično, 24 poena...

Veliko slavlje Dalasa u državnom derbiju, zvuči nestvarno, na 10-9 su, dok Hjuston ima negativan skor 9-11.

Noćas su Mavsi u tri od četiri četvrtine rasturili Roketse, tajno oružje je Barea, Portorikanac je uz 13 poena, imao  12 asistecnija. Luka Dončić je ubacio 20 poena, imao 6 skokova, ovo je velika pobeda za njegov tim koji igra mnogo slabije na strani. Mislili smo da je Hjuston prevazišao loš start, ali posle pet pobeda, usledila su četiri poraza u nizu. Harden je broja do 25, imao 17 asistencija i 11 skokova, videlo se ipak da nedostaje Kris Pol. Ako ništa drugo, "Bradonja" se pridružio Medžiku Džonsonu, uz tripl-dabl imao je 6 ukradenih lopti. Jedini takav učinak od kada se (1973) broje ukradene lopte, imao je Medžik 1981. godine, protiv Denvera. On je dao 33 poena, imao 17 asistencija, 15 skokova i 6 ukradenih lopti, i baš kao i Harden izgubio meč.

Pelikansi su savladali Vizardse, Dejvis je ubacio 28 poena, imao 15 skokova, Nju Orleans se vratio na polovičan učinak, prekinuta je serija od četiri poraza, a DžejRu Holidej je prebačen na "dvojku" kako bi se fokusirao na šut, upalilo je, ubacio je 29 poena. Kod gostiju Obre Džunior i Markif Moris po 22 poena, Bredli Bil 16, uz 11 asistencija, ali je Vašington bio na -20 na poluvremenu i nisu se spustili na jednocifreni minus u drugom delu.

Bruklin nije imao odgovor sa Rudija Goberta, Francuz je dominirao, 23 poena, 16 skokova, 4 blokade, Donovan Mičel je brojao do 29, Juta je odbranom završila posao, spustili su Netse na 99 poena i šut ispod 35%. Doduše, sve je bilo otvoreno do poslednje četvrtine, ali su tada "Džezeri" stegli, Netsi su dali samo 13 poena i to je bio kraj priče. Juta je i dobila pojačanje, biće jača u ofanzivi za veterana Kajla Korvera koji je dogovorio dolazak u "slanu državu", Alek Burks će u Ohajo, a Klivlend je dobio i dva buduća pika druge runde drafta. Juti je potreban šuter, osim Mičela nemaju mnogo ofanzivnih oružja, Rubio je noćas promašio svih devet šuteeva. Korver je već pre 11 godina odigrao tri sezone za Jutu.

Šarlot nije ispustio priliku protiv Atlante, Kemba Voker je dao 19 poena, Hornetsi su ponovo imali odlično Lamba koji je ubacio 22 poena, Kodi Zeler je dodao 19, najbolji učinak sezone. Šarlot ima 8-3 kod kuće, 11-10 ove sezone, moraće jasno bolje da igraju u gostima, ali u ovom ritmu bi trebalo da stignu do plej ofa.

Džoel Embid je bio centralna figura u pobedi Filadelfije protiv Njujorka, "Proces" je uz 26 poena, imao 14 skokova i 7 asistencija, iskusni Redik je dodao 24 koša, nadoknadili su "slobodno veče" Džimija Batlera koji je ubacio samo 7 poena, ali nije ni potrošio mnogo lopti. Razlika u kvalitetu baš velika, Embid posebno motivisan, tata mu je prvi put ove sezone bio na tribinama, stigao je u posetu iz Kameruna, on je pukovnik u tamošnjoj vojsci. Pukovnik Tomas Embid je želeo da sin bude odbojkaš, ali je u 15. godini sin odlučio da igra košarku, preselio se u Ameriku, posle sezone u Kanzasu, odmah otišao u NBA. Ostalo je istorija...

LA Klipers - Feniks 115:99
Portland - Orlando 115:112
Oklahoma - Klivlend 110:83
Minesota - San Antonio 128:89
Milvoki - Čikago 116:113
Hjuston - Dalas 108:128
Nju Orleans - Vašington 125:104
Bruklin - Juta 91:101
Šarlot - Atlanta 108:94
Filadelfija - Njujork 117:91

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke