Stala i ABA, i šta sada?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.03.2020.
13:13
Izvor: Sportske.net

Nema poslednjeg kola regularnog dela. Koje su opcije?

ABA liga
ABA liga

Povezane vesti

Ništa od ABA lige.

Naime, prema pouzdanim informacijama, otkazano je poslednje kolo regionalnog takmičenja, čitava liga je suspendovana.

Utakmice neće biti igrane ovog vikenda, iako se predviđalo da budu odigrane pred praznim tribinana.

Ipak, od toga nema ništa. zakazana je skupština ABA lige na kojoj će biti reči o narednim merama.

Jedno je jasno, sport je u drugom planu, i sve će zavisiti od razvoja situacije.

Jasno je da je teško govoriti o opcijama, jedna je da tabela bude ovakva kakva jeste, u tom slučaju bi se čekali bolji uslovi da se odigra plej of. Ili da se za par nedelja opet razmotri situacija, sve u svemu, naš stav znate, košarka bez publike ne znači ništa, Evroliga je suspendovala svoja takmičenja, a od ishod i dužine borbe protiv pandemije zavisiće i dalje odluke.

Skupština sledi, gde će klubovi izneti svoje stavove...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ariton
Thursday, 12.03.2020
16:42

Najpostenije bi bilo da ko je prvi on bude i prvak.Sve ostalo su gluposti.

avatar
nemam pojma
Thursday, 12.03.2020
15:51

Suspendovati celo takmičenje do daljnjeg. Na kraju epidemije doneti odluku kako završiti ligu, a svakako, zbog regularnosti, odigrati to poslednje kolo, zbog ispadanja prvenstveno, a i četvrtog mesta ulaza u plejof. U plejofu odigrati jednu utakmicu na terenu kluba koji je ligom stekao prednost, isto tako i finale. Isto tako jednu utakmicu dugoplasiranog ABA 2, protiv druge najslabije ekipe ABA 1.

avatar
Monkey D. Luffy
Monday, 16.03.2020
18:40

Ne znam sto te muci to ispadanje, nece se propasti i da niko neispadne i da se dodaju samo 2 nova tima koja su zasluzila ulazak. Ako se razmatra u spaniji i engleskoj i ostalim ligama u fudbalu o takvoj odluci sto nebi bilo moguce i ovde. Malo se modifikuje bas ako im je puno utakmica tipa posle polu sezone se odma napravi podela na 2 mini lige za sampiona/ispadanje i eto ti mozda i manjeg broja utakmica nego trenutno. O nastavljanju to je druga tema jer ovo izgleda se nece steci uslovi do pocetka avgusta. Samim tim mislim da tad sem finisa evrolige i evrokupa ostale stvari nemaju potrebe da se igraju.

avatar
aleksbn
Thursday, 12.03.2020
15:36

Pa ok, mada, ja bih radije da se odigra poslednje kolo bez publike, čisto da se zna ko je gdje, pa da se play off nastavi kad se steknu uslovi za to.

avatar
Sale Mladenovic
Thursday, 12.03.2020
14:39

Jedina poštena odluka.Zašto dozvoliti da timovi koji su to zaslužili kroz dugačko takmičenje ne pruže zadovoljstvo svojim navijačima stečenom prednošću.