Šta sve možeš u Denveru kad si Jokić, nova simultanka Srbina, saigrači ga porede sa Tomom Brejdijem!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 30.04.2019.
08:24
Izvor: Sportske.net

Živimo u vremenu Nikole Jokića, više nikoga ne čudi...

AP Photo/David Zalubowsk
AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

Nikola Jokić nastavlja teror. Bilo je bojazni da će Nagetsi biti umorni u prvom meču serije protiv Portlanda, nakon iscrpljujuće bitke za Sparsima, ali u Koloradu Denver igra kao posednut.

Srbin je ubacio 37 poena, imao 9 skokova, 6 asistencija, njegov tim vodi. Marej je dodao 23 poena, Milsap 19, Meloun se bojao emotivnog pražnjenja, ali Nagetsi su bili veoma koncentrisani, umor se nije primećivao. Pogodili su 27 bacanja, Jokić je realizovao svih 12.

Na drugoj strani Lilard 39 poena, ali nije namestio ruku kada su trojke u pitanju, 4 od 12, Kanter je odigrao odlično, pogotovo u prvom delu. Turski centar koji menja povređenog Nurkića je meč završio sa 26 poena.

Inače, Milsap je Jokića uporedio sa Tomom Brejdijem, većina analitičara smatra da Portland nema šansu u ovoj seriji, ako ne nađe neko rešenje za Srbina.

Sledeći meč je sutra, ponovo u "Pepsi centru".

Brejk u Kanadi, 35 poena Leonarda nisu bila dovoljna, Džimi Batler je doneo Filadelfiji izjednačenje u seriji. Odigrao je sjajno utrpao 30 poena preko granice, to je bio i ključ u meču na mali broj koševa u kome su oba tima imala očajne procente šuta.

Zanimljivo da je ovo prva pobeda Siksersa u Kanadi u poslednjih sedam godina. Reptorsi su upeli da se vrate sa -19 u prvom poluvremenu, pretili do kraja, Deni Grin je promašio trojku za izjednačenje, posle toga je Haris dokrajčio domaće.

Bobi Marjanović je igrao samo 85 sekundi, iako je Embid bio bolestan, ubacio 12 poena, videlo se da je daleko od prave forme, primio je infuziju pre meča.

Bilo kako bilo, dragocena pobeda Siksersa, vraćaju se kući sa brejkom, naredna dva meča igraju na domaćem terenu.

Rezultati:

Denver - Portland 121:113 (1:0)
Toronto - Filadelfija 89:94 (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke