Šta se desilo sa ''NBA Realom''? Barsa prvak Španije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.06.2014.
21:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone novi su šampioni Španije, pošto su večeras ostvarili i treću pobedu u finalnoj seriji plej-ofa protiv madridskog Reala.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Ukupnim rezultatom 3-1 u pobedama u finalnoj seriji plej-ofa Endesa lige protiv Real Madrida, ekipa Barselone osvojila je titulu prvaka Španije!

Katalonci su večeras pred svojim navijačima trijumfovali rezultatom 83-81, posle bolje igre u najvećem delu meča i na kraju se zasluženo raduju šampionskom peharu.

Real je tako dodatno pokvario sezonu koja je u njenom najvećem delu bila fascinantna, zadivljujuća, sezonu u kojoj su Madriđani ostvarivali fenomenalne serije pobeda, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni, zbog čega su mnogi smatrali da bi Serhio Rodrigez i ostali mogli komotno da se presele u NBA ligu.

Ali, kada je došlo vreme da se odlučuje o trofejima, na površinu su isplivale i slabosti kraljevskog kluba, koje su dovele do toga da najpre ostanu bez titule prvaka Evrope, a večeras i bez titule u Španiji, kojoj se raduju navijači i igrači njihovog najvećeg rivala - Barselone.

Ako im je za utehu, Madriđani su ove sezone uspeli da osvoje nacionalni Kup, ali teško da će iko u Realu biti zadovoljan tim učinkom.

Dodajmo još i da je Barselonu večeras predvodio Ante Tomić sa 22 poena i devet skokova, dok je u Realu najefikasniji bio Rudi Fernandez sa 13 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke