Šta se desi kad se sudare Jokić i Žižić? Miško trlja ruke, "pao Džabar", Dončić isključen zbog fudbala?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 20.01.2019.
09:46
Izvor: Sportske.net

Jasno, Denver naplatio Kavsima, Jokićeva magija više nije vest, preskočio Džabara. Šta se desilo Luki Dončiću? Bogdan promašivao i asistirao...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je odgovorio na pravi način posle najgoreg poraza u sezoni. Doduše, ni protivnik nije mogao biti lakši, očajni Klivlend.

Jokić je stigao do šestog tripl-dabla u sezoni, 19 poena, 12 asistencija, 11 skokova, Džamal Marej je dodao 26 poena u večeri u kojoj su Nagetsi tražili iskupljenje za -31 protiv šampiona u prethodnom meču.

"Od početka smo bili fokusirani", rekao je Srbin koji sada ima 22 tripl dabla i preskočio je Džabara. Ispred je  Čembrlen sa 76, pa ko zna, Jokić je dovoljno mlad da potraje i sruši taj rekord...

Klivlend se navikao na poraze, naime ovo je 15. u 16 mečeva za najgori tim lige. Odlično igra Ante Žižić, dobio je prostor, noćas je dao 23 poena.

Denver odmara do srede, čeka ih iskušenje u Juti, a Klivlend će šansu za pobedu tražiti sutra u svom Ohaju protiv još jednog očajnika, Bulsa.

Ne baš impresivne partije naših u pobedi Kingsa u Detroitu, ali ni to nije najbitnije, Sakramento je slavio na važnom gostovanju. Bjelica je kao starter ubacio 5 poena, Bogdanović je loše šutirao, 8 poena, ali je imao 7 asistencija, 2 skoka, po ukradenu loptu i blokadu.

A Buddy Hield le ha sentado bien sumarse un año más de repente. Sobre la bocina 🕟 ante los Pistons 🎯🎯🎯🎯 pic.twitter.com/6GkFmqRxb8

— NBA 305 (@NBA_305) 20. јануар 2019. >



Meč je rešen sa sirenom, Badi Hild je pogodio svoj prvi pobedonosni šut u NBA karijeri. Ovo je bila njegova noć, ubacio je 35 poena i doneo preokret, Pistonsi su vodili tokom čitave utakmice, ali je Hildova trojka svirala kraj. Grifin je na drugoj strani brojao do 38, u poslednjem napadu umesto da sam rešava, dodao je Džeksonu koji je promašio, i dao priliku gostima, bolan poraz za Detroit.

Luka Dončić je ubacio 8 poena, jasno Dalas nije imao šta da traži u Indijani, ponovo sjajan Domantas Sabonis, 19 poena, 11 skokova, Oladipo je odigrao dobru odbranu na Slovencu koji je bio frustriran i na kraju zaradio i isključenje, druga tehnička kada je šutnuo loptu.

"Nisam znao da ću biti isključen, u evropskom fudbalu su druga pravila, igramo nogom", našalio se posle meča i priznao da je bio očajan.

Orlando nije uspeo da zaustavi lidera Istoka, 25 poena, 13 skokova Adetokumba i 30 poena raspoloženog Bledsoa bili su previše za Medžik. Vučević je opet bio sjajan 27 poena, 6 skokova, 4 asistencije, 2 blokade, ali Baksi su u velikoj formi. I mada kouč domaćih Kliford kaže da je odbrana očajna, Milvoki je mnogo bolji tim od Orlanda, uz to su u sjajnoj formi, imaju 13-2 u poslednjih 15 mečeva.

Kajri Irving je nastavio sa sjajnim partijama 32 poena u Atlanti, Boston je odneo pobedu iz Džordžije. Nije bilo lako, Houksi su vodili gotovo čitav meč, a onda je usledila serija 9:0 Bostona, u finišu su stigli na desetak poena prednosti i to je bio kraj nade. Bilo je i frke, Markus Smart protiv DeAndre Bembrija, košarkaš Bostona je isključen, ali pre incidenta, posle se zaletao ka rivalu, ali su ga nekako odvojili.

Toronto je rutinirao "Grizlije", u trećoj četvrtini dali su im 45 poena, Grin je ubacio 24, punio je nemilosrdno koš rivala, dao im sedam trojki u trećoj četvrtini i postavio klupski rekord.

Na kraju treće četvrtine bilo je +38 za Reptorse, jasno, sve ostalo je predstavljalo formalnost.

Majami je odneo pobedu iz Čikaga, Džoš Ričardson je ubacio 26 poena, a posle velike bitke i 48 poena neverovatnog Hardena, Hjuston je srušio otpor Lejkersa. Domaćin je bio na -18, ali su stigli Lejkerse, Aron Gordon je pogodio trojku za produžetak, a onda sa četiri penala i presudio  Lejkersima. Kuzma je postigao 32 poena za goste, Ingram 21, Lonzo Bol je izvrnuo zglob u trećoj četvrtini.

Šarlot je ubacio Feniksu 135 poena, ponovo su gosti loše startovali, stara boljka, osam igrača Hornetsa je bilo dvocifreno. Šarlot je vodio od početka do kraja, imali su 31 timsku asistenciju, šutirali preko 50%, ubacili 16 trojki...Kod Sansa Buker nedovoljan sa 32 poena i 11 asistencija.

U prvom meču dana, drama u Oklahomi...

Rezultati:

Šarlot - Feniks 135:115
Filadelfija - Oklahoma 115:117
Denver - Klivlend 124:102
Hjuston - LA Lejkers 138:134
Čikago - Majami 103:117
Toronto - Memfis 119:90
Atlanta - Boston 105:113
Orlando - Milvoki 108:118
Indijana - Dalas 111:99
Detroit - Sakramento 101:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP-chechk
Sunday, 20.01.2019
12:09

Denver je dobar, a ono protiv GSW je bilo samo kao podsetnik, da nema drugog favorita za titulu i da je vlasnik prstena vec poznat.