Šta se dešava sa Saletovim Virtusom? Sunovrat posle plasmana na F4!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.04.2019.
10:18
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh u FIBA Ligi šampiona u senci neočekivanih poraza u italijanskom šampionatu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selektor reprezentcije Srbije Aleksandar Đorđević odlično je započeo posao u italijanskom Virtusu iz Bolonje, posle nedavnog preuzimanja pomenute ekipe.

Pod njegovim vođstvom, Virtus je najpre izborio plasman u četvrtfinale, a onda i na F4 FIBA Lige šampiona, vezao je i par pobeda na domaćoj sceni i približio se plasmanu u plej-of.

Međutim, posle trijumfa nad Nanterom i plasmana na F4 u FIBA Ligi šampiona, usledio je veliki pad u igri Đorđevićevog tima.

Najpre su, potpuno neočekivano, poraženi na svom terenu od poslednjeplasiirane Pistoje, da bi sinoć, opet kao domaćini, izgubili i od Brindizija (61:77).

Sada, četiri kola pre kraja ligaškog dela sezne, Virtus ima 12 pobeda i 14 poraza, nalazi se na 11. mestu i sa znatno umanjenim šansama da se domogne plasmana među osam najboljih u šampionatu Italije.

Nada, ipak, još uvek postoji, Virtus će se u sledećem kolu sastati sa 14-plasiranom Ređanom, pa taj meč deluje kao prava prilika za izlazak iz ove najnovije rezultatske krize.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 15.04.2019
10:53

Saznali su da ce bez obzira na rezultat sledece sezone igrati Euro kup. Kod Italijana i vecine Amerikanaca je poznato da daju maksimum samo kad treba, a Virtusu je totalno nebitna italijanska liga, jer ne mogu preko nje, a da li biti 14, 9, 8, 4, 2,... je totalno nebitno.