Šta se dešava sa Indijana Pejsersima?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 05.05.2016.
19:25
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Indijanopolisa otpustila je trenera Frenka Vogela nakon šest sezone provedenih u klubu.

Beta/AP Photo/Elise Amendola
Beta/AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Leri Bird je nezadovoljan! Predsednik košarkaških operacija Pejsersa izjavio je danas da se dosadašnji trener ove franšize neće vraćati na klupu tima naredne sezone. Vogel je u klubu proveo šest, može se reći uspešnih sezona, a za to vreme je sa klubom zabeležio skor od 250 pobeda i 181 poraza, što i nije tako loše.

Ipak, u klubu su nezadovoljni, pre svega jer su očekivali da će ove sezone proći makar par rundi u plejofu. Pejsersi su nakon sedam teških mečeva sa Toronto Reptorsima ispali iz daljeg toka takmičenja, kako su u majstorici izgubili u Kanadi zahvaljujući sjajnoj partiji Demara Derozana.


Još uvek se ne zna ko će od naredne sezone predvoditi oveovu ekipu. Pominjan je bivši trener Roketsa iTimbervulvsa Kevin Mekhejl ali je ta opcija otpala,zbog odnosa između bivših saigrača Birda i Mekhejla.

"Previše ga poštujem", izjavio je Bird povodom angažovanja bivšeg saigrača iz redova Boston Seltiksa.

Što se tiče Vogela, on ne mora da brine, kako je jedan od najboljih trenera bez angažmana trenutno. Već sada se pominju Roketsi i Kingsi kao njegove potencijalne destinacije.

Ali, tu nije kraj problemima za Indijana Pejserse. Naime, u poslednje vreme se sve više pominje da bi Los Anđeles Lejkersi, mada oni se nakon odlaska Brajanta dovode u vezu sa svakim većim imenom NBA lige, mogli da krenu u poteru za najvećom zvezdom ovog tima Polom Džordžom!

Lejkersi će svakako juriti velika imena, pominjani su Djurent, Derozan i mnogi drugi a nešto više o tome možete pročitati OVDE.

Pouzdani američki novinar Bil Simons javlja da bi u slučaju da Lejkersi ponude Danđela Rasela i svoja tri najbolja pika sa narednog drafta, Indijana definitvno morala dobro da razmisli. Lejkersi strpljivo čekaju "Draft Lottery" koji će biti održan 17. maja, kako se nadaju da bi ponovo mogli da dođu do jednog od prva 3 mesta na narednom draftu. U tom slučaju bi sigurno tako visoku poziciju na draftu pokušali da trejduju za nekog već afirmisanog igrača, pa zašto ne i Pol Džordža, naravno uz Rasela i možda još po nekog pika.

Pejsere će izvesno napustiti i Solomon Hil, kako su u klubu odlučili da ne iskoriste opciju za produžavanje ugovora sa igračem, vrednog 2.3 miliona dolara, na još jednu sezonu, te će Hil od leta postati slobodan agent.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 05.05.2016
23:00

Dzordz mi ima kvalitet kao Karmelo,trk malo malo bolji jer je Karmelo bas tezak panj. Ako dovedi KD sto nije nemoguce i uz srecu na lutriji vec ce biti skroz dobar tim u svakom slucaju samo sa KD imaju siguran PO

avatar
Koris
Thursday, 05.05.2016
21:25

Mislim da im je pametnije da jure Durenta koji ce biti slobodan igrac nego Dzordza koji ima jos godina u ugovoru.Imaju i vise nego dovoljno prostora u seleri kepu za Durenta i mislim da im jeon prvi pik

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 05.05.2016
19:39

Zasto bi LAL trejdovao Russella i pikove za Georgea kad mogu medju slobodnim agentima da nadju igrace istog kvaliteta...