Šta posle ABA lige? Boža Maljković predlaže rešenje!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.11.2019.
16:29
Izvor: Sportske.net, RTS

Naš proslavljeni stručnjak i aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković upozorava na sve teže stanje u našoj klupskoj košarci.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Sve je teža prohodnost u Evroligu, a posle najnovijih izjava Đordija Bertomeua, veliko je pitanje šta će se dogoditi narednog leta i da li će uopšte šampion ABA lige izboriti plasman u elitno evropsko društvo.

Zabrinut za budućnost srpske košarke je i Božidar Maljković, koji je na ovu temu govorio gostujući na RTS-u.

''Šta će da se desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu. I šta ćemo onda da radimo?

Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost.

Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom…'', objašnjava Maljković.

Zbog svega toga, prvi čovek OKS se ponudio da napravi idejno rešenje novog modela takmičenja koje bi eventualno zaživelo u slučaju dase ispostavi kako ABA liga više nema nikakvu svrhu.

''Mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva'', zaključio je Maljković.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke